Els poemes de Gloria Fuertes protagonitzen el calendari d’Almussafes en el centenari del seu naixement

Els estudiants del municipi tornen a ser els encarregats de dibuixar l’almanac, que es repartirà en breu i de forma gratuïta en totes les llars

portadaAlmussafes, a 7 de desembre del 2016. Fidel a esta tradició anual, l’Ajuntament d’Almussafes distribuirà pròximament el Calendari Municipal de 2017 en els domicilis de la població. Enguany es complix un segle del naixement de Gloria Fuertes, per la qual cosa la temàtica de l’almanac gira entorn del gran llegat literari de l’escriptora i poetessa. El divendres 16 de desembre se celebrarà la cerimònia d’entrega de premis als treballs realitzats pels escolars almussafenys que han sigut seleccionats per a il•lustrar els distints mesos de l’any. L’exposició de dibuixos, integrada per 48 obres artístiques, s’inaugurarà durant el mateix acte i romandrà oberta al públic fins al dia 30.

El consistori d’Almussafes reafirma la seua aposta per l’educació, la cultura i l’art local. Per això, el divendres 16 de desembre, a les 19 hores, l’edil d’Educació, Pau Bosch, presidirà l’acte d’entrega de premis als treballs guanyadors en la cafeteria del Centre Cultural de la localitat. Com en les edicions anteriors, l’Ajuntament ha tornat a convocar el concurs artístic en què participen els escolars de les tres institucions educatives del municipi, l’IES Almussafes i els col•legis públics Pontet i Almassaf.

Esta vegada, el calendari de 2017 està dedicat al 100 aniversari del naixement d’una de les escriptores i poetesses més rellevants de la literatura infantil espanyola, Gloria Fuertes. Pel seu compromís amb les generacions més joves i el seu extens llegat literari, compost per contes, novel•les i poemes infantils i juvenils, la Regidoria d’Educació ha decidit rendir-li homenatge a l’autora, qui va morir en 1998.

A més de fomentar la creativitat i la imaginació entre els alumnes d’Almussafes, esta iniciativa pretén reforçar els hàbits lectors dels estudiants i el seu gust per la lectura. De fet, cada mes de l’any està dedicat a una obra literària diferent de Gloria Fuertes.

“Tenim el deure d’aprofitar estes iniciatives, ja que a través d’elles podem fomentar la lectura entre els més menuts. Es tracta d’una proposta per mitjà de la qual els estudiants poden divertir-se mentre descobrixen els mons que ens suggerix Gloria Fuertes amb els seus poemes. La seua herència literària ha de ser coneguda i compartida per tots”, explica el regidor d’Educació, Pau Bosch.

D’esta manera, gener està dedicat a l’autobiografia de la pròpia escriptora, febrer a ‘La mujer rana’, març a ‘La selva en verso’, abril a ‘Para poeta o para muerto’, maig a ‘Versos para dibujar’ i juny a ‘La ardilla y su pandilla’. En la segona meitat de l’any, les imatges són una representació de ‘En las noches claras’ al juliol, diverses parelles a l’agost, ‘¡Viva el mundo al revés!’ al setembre, ‘En el árbol de mi pecho’ a l’octubre, alguns cal•ligrames al novembre i ‘Las tres reinas magas’, un dels principals títols de l’autora espanyola nascuda a Madrid, al desembre.

En total, el professorat dels col•legis d’Infantil i Primària Almassaf i Pontet, així com de l’IES Almussafes, ha triat 48 il•lustracions, quatre per cada mes, els autors de les quals rebran com a premi un llibre, detall cedit per l’Ajuntament. Tots ells comptaran amb el privilegi d’aparéixer en els 3.700 exemplars de l’almanac distribuïts entre els veïns, que porta per títol ‘Un segle de Gloria Fuertes’.

Com a novetat, enguany, a més de reflectir els telèfons d’interés i les dates d’arreplega de residus i de donacions de sang, així com la guia comercial amb els negocis del municipi, el calendari també inclourà la data d’inici de les quatre estacions i els canvis horaris de març i octubre. L’exposició de dibuixos romandrà oberta al públic fins al 30 de desembre en el Centre Cultural.

Deixa el teu comentari