Els pressupostos d’Alzira 2019 ja estan a punt

L’Ajuntament d’Alzira té previst aprovar en el plenari els pressupostos municipals per a 2019, que augmenten en vora mig milió d’euros respecte al darrer exercici.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el regidor d’Hisenda, Albert Furió, han presentat en la sala de premsa de la casa consistorial de la ciutat els pressupostos municipals 2019 que s’esperen aprovar en el següent plenari.

La xifra per al proper any augmenta en més de 500.000 euros, deixant una quantitat total de vora 39 milions. Uns comptes que tant Gómez, com Furió, qualifiquen de final de legislatura i, alhora, continuistes.

Gran part de l’augment anirà destinat a la parcel·la de personal, ja que des del govern central ja s’ha decidit eixa pujada del sou del funcionariat en poc més de dos punts.

Durant la roda de premsa, l’alcalde ha recalcat que l’esquerra també sap gestionar els recursos econòmic. Gómez també ha fet referència al treball col·lectiu que es fa per part del tripartit que a hores d’ara governa en la ciutat, assegurant que tot es fa per consens i no per decisions individuals.

Entre les previsions per a 2019 destaca una partida inicial de 30000 euros destinats a cobrir a les persones afectades per les inundacions que es produïren en Alzira el passat 15 de novembre. Tot i que els criteris per a rebre aquesta ajuda encara no estan determinats.

Albert Furió recalca la reducció del deute amb el qual el govern actual començà a treballar en 2015. Una disminució que permet fer més inversions i reduir impostos.

El parc de bombers, l’edifici de la Policia Local, el carril bici, la coberta del Fontana Mogort, són algunes de les accions que es continuaran o es faran el pròxim any.

Tot i que la previsió econòmica per a 2019 està preparada, encara no s’ha aprovat el pressupost general de l’Estat, i no se sap de quina manera podrà afectar als comptes municipals.

El que si han recalcat Gómez i Furió és el caràcter continuista d’aquestos pressupostos municipals.

 

Deixa el teu comentari