Els Socialistes de Cullera obrin el procés de primàries per a triar candidat a l’alcaldia

Qualsevol veí o veïna de Cullera amb dret a vot pot optar a encapçalar la llista

► Els precandidats hauran de presentar el 20% dels avals de la militància fins al pròxim 6 d’octubre

Cullera. 23-09-2014. L’agrupació local dels Socialistes de Cullera ha obert el procés d’eleccions primàries per a triar al pròxim candidat o candidata a l’alcaldia de Cullera de cara als comicis municipals que se celebraran al maig del 2015.

Es fa així un pas més endavant en la millora del sistema democràtic i de participació ciutadana, un procediment de canvi i millora en el qual el Partit Socialista s’ha convertit en un referent nacional.

Des d’ahir i fins al pròxim dia 6 d’octubre, aquells veïns de Cullera, independentment que siguen militants o no del PSPV, que desitgen presentar la seua candidatura per a este procés han de comunicar-ho a la Comissió Nacional de Garanties Electorals del partit.

Este organisme és l’encarregat de comprovar que reunixen els requisits exigits pel que fa al dret a sufragi passiu, és a dir, el dret com a ciutadans a presentar-se i ser triats en els diferents processos electorals. Estes persones hauran més aportar la seua Declaració de Béns i adherir-se al Compromís Ètic del partit.

Durant eixe mateix període, els precandidats podran presentar els avals necessaris per a ser proclamats a posteriori com a candidats. Per a açò necessitaran el 20% dels avals de la militància o bé rebre el suport majoritari de la Comissió Executiva Municipal.

El 7 d’octubre es realitzarà la proclamació provisional dels candidats, obrint-se un període de recursos des d’eixe dia fins a l’11. La proclamació definitiva es produirà l’11 d’octubre.

Si al final de tot este procés hi haguera més d’un candidat, s’obrirà el procés electoral. En cas que només hi haja un aspirant, la Comissió Nacional de Garanties Electorals procedirà a la proclamació d’esta persona com a candidat/a a l’alcaldia.

D’obrir-se procés electoral, hi haurà un període de campanya d’informació interna que s’estendrà del 12 al 18 d’octubre i la jornada de votació per a l’elecció de candidat s’ha fixat per al pròxim 19 d’octubre.

En el procés podran votar tots aquells militants i afiliats directes del PSPV en ple ús dels seus drets orgànics que figuren en el cens a data del tancament del cens per a este procés.

Peu

 

Deixa el teu comentari