Els Socialistes de Sueca amb la II República

IMG_5388 copiaCoincidint amb el 14 d’abril, data en què es commemora l’aniversari de la Proclamació de la II República Espanyola, els i les Socialistes de Sueca s’han desplaçat fins al cementiri municipal per a retre homenatge als que van morir per defensar els ideals progressistes, d’igualtat i llibertat.

Aquesta pràctica ve sent habitual per al PSPV de Sueca des de fa sis anys en què es va començar aquest ritual en forma d’homenatge, per a què les víctimes republicanes no caiguen en l’oblit.

Amics i simpatitzants, assistiren a l’acte celebrat junt al monòlit republicà, enlairant banderes tricolors mentre Modest Nicolás (Director de l´orquestra “Sonitus Venti”) i Marga Boix (Mestra de viloncel),  tocaven diverses peces musicals en homenatge a la república, entre elles, l’Himne de Riego i la Internacional Socialista.

Després, el Secretari General i Portaveu del Grup Municipal Socialista, Dimas Vázquez i el President de l’Agrupació Local, Manolo Martorell, dipositaren una corona de llorer sobre el monòlit, on descansen molts repúblicans de Sueca.

També feren acte de presència davant de les tombres dels que també lluitaren per les llibertats i contra el feixisme, com Virtudes Cuevas, Amado Granell, Bernardo Vendrell, Camilo Albert.

Els Socialistes de Sueca amb aquest tipus d´acte volen que eixa flama del record a totes les persones que defensaven uns drets i unes llibertats, mai s´apague, i que algún día els actuals ciutadans, pugam triar de manera legal i lliurement quin model d´Estat volen per al seu país.

Deixa el teu comentari