Els trinquets de Bellreguard, Guadassuar i Pedreguer acolliran el Trofeu Mixt, que congregarà en la mateixa jornada als pilotaris més destacats de les disciplines de raspall i escala i corda

Els trinquets de Bellreguard, Guadassuar i Pedreguer acolliran el Trofeu Mixt, que congregarà en la mateixa jornada als pilotaris més destacats de les disciplines de raspall i escala i corda

La pandèmia no ha permés que la temporada 2020 en l’esport de la pilota valenciana transcorreguera segons la previsió inicial, però ni els canvis forçosos ni els contratemps impediran que es duga a terme, gràcies a la iniciativa de Supermercats Masymas, l’únic torneig de l’any que transcorrerà sota el format de reunir en la mateixa sessió a les millors figures de les modalitats de raspall i escala i corda, així com a les dues aficions.

El Trofeu Mixt Masymas es completarà en tres jornades corresponents a les semifinals i les finals.

La primera sessió tindrà lloc diumenge que ve en el trinquet de Bellreguard i començarà a les 17.00 hores amb la semifinal d’escala i corda que mesurarà a Giner i Tomàs II contra Genovés II, Pere i Carlos. La parella conjumina potència i qualitat a parts iguals mentre que el trio destaca per la tècnica depurada del seu rest i la capacitat d’acabar el quinze de les línies davanteres.

A continuació, en la disciplina de raspall, Moltó i Seve s’enfrontaran a Ian i Canari. Les dues parelles coincideixen en la contundència de les accions dels seus respectius restos mentre que davant, Seve és un dels millors punters en la definició i Canari en la defensa.

La segona jornada es completarà el dimecres dia 23 en el trinquet de Guadassuar i començarà a les 16.30 hores amb la disputa de la segona semifinal de raspall: Salelles II i Tonet IV s’enfrontaran a Marrahí i Brisca. Per assoliments recents, l’eliminatòria té en Tonet IV al seu actor més destacat, ja que el pilotari del Genovés s’acaba de proclamar campió individual. No obstant això, els quatre jugadors tenen nom, entitat i qualitat per a erigir-se en els grans protagonistes del duel.

Després es penjarà la corda en el recinte de la Ribera perquè Puchol II i Héctor mesuren les seues forces contra Pere Roc II i Félix. En el cartell destaca la presència del flamant nou campió individual, Puchol II, que quasi ha completat la temporada perfecta perquè també va aconseguir el títol en la Lliga i va aconseguir la final de la Copa. Però la victòria serà tasca complicada per al pilotari de Vinalesa i el seu company de Laguar, ja que enfront formaran dos dels pilotaris més prestigiosos i decisius de la nòmina professional.

La fi de festa tindrà lloc el diumenge 27 de desembre en el trinquet de Pedreguer. Primer es resoldrà el títol de la disciplina de raspall i a continuació es jugarà la final d’escala i corda.

PRESENTACIÓ

La presentació del Trofeu Mixt Masymas ha tingut lloc este divendres, dia 18 de desembre, en la seu central a Pedreguer de Supermercats Masymas. L’acte ha estat presidit pel director general de la cadena valenciana, José Juan Fornés. “Fins fa dues setmanes no sabíem si podríem fer o no el trofeu, encara que sí que teníem clar que des de Masymas mantindríem el nostre suport a la pilota. Estem en un moment d’incertesa en el qual les notícies van canviant constantment, però finalment hem tingut ocasió de configurar i oferir un gran cartell als afeccionats de la pilota, als quals desitgem molta força, com a la resta de la societat. Entre tots aconseguirem superar estos moments tan complicats”, ha dit Fornés.

En la presentació també ha participat l’alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús, qui ha assenyalat que “des de l’Ajuntament farem un esforç per a garantir que el trinquet siga un espai segur. La gent té ganes de pilota i amb col·laboracions com la de Masymas és més factible reactivar el nostre esport nacional”, ha manifestat Ferrús.

Un altre dels ponents en la presentació ha sigut el president de la Fundació per la Pilota Valenciana, Josep Maria Catalunya. “No podem agrair prou que els patrocinadors de la pilota hagen mantingut el seu compromís encara que el retorn no siga el mateix que abans de la pandèmia. Amb el seu suport incondicional, entitats com Masymas demostren que no busquen una contraprestació publicitària sinó que es preocupen per salvaguardar els elements d’identitat del poble valencià”, ha apuntat Catalunya.

Deixa el teu comentari