Els veïns i veïnes de Benimodo augmenten un 60 % les seues donacions solidàries de tèxtil usat

ajuntament benimodoBenimodo, 27 de febrer de 2016.Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda social al territori més proper, va recollir 1.963 kg de tèxtil usat a Benimodo al 2015, una xifra que representa un augment del 60% respecte l’any anterior (1.224 kg).

La Fundació hi té instal·lat un contenidor on la ciutadania hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals Humana dóna una segona vida.  La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. A la delegació de la Comunitat Valenciana, disposa de 600 contenidors que l’any passat van recollir 1.318 tones de tèxtil usat. A nivell global, la Fundació va recollir a Espanya 16.800 tones amb una plantilla de 420 treballadors, la qual cosa significa que genera una lloc de feina indefinit a temps complet per cada 40.000 kg.

“Afortunadament, cada cop hi ha més consciència dels beneficis ambientals i socials que representa la correcta gestió de residus tèxtils. Estem molt agraïts als ciutadans i ciutadanes per les seves donacions i volem que sàpiguen que darrera de cada contenidor hi ha un treball intens de preparació per a la reutilització, amb l’objectiu d’allargar la vida útil de les peces i donar una finalitat social a la roba usada”, afirma Salva Palacios Pardo, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a l’àrea de Llevant.

Deixa el teu comentari