Emoció i rivalitat en les partides de pilota valenciana del Memorial Josep Lluís Bausset

11952732_941537092551994_7530547088323964108_oLes partides es van celebrar el diumenge 13 de setembre. Estaven previstes per a festes, però es van haver d’ajornar per la pluja.  Era un torneig d’exhibició, amb pelotaris de reconeguda qualitat. Des de les 11 del matí els frontons municipals començaren a omplir-se: hi havia molta expectació. Al voltant d’un centenar d’espectador es donaren cita en aquest Memorial Josep Lluís Bausset de Pilota Valenciana.

La primera partida enfrontà a Salva, de El Puig, i Lemay, cubà, que anaven de blau, contra Adrián, de Quart, i Tony, jugador local, que anaven de roig. Tot i que a l’inici de la partida els semblava que els blaus anaven a guanyar amb facilitat, les coses s’igualaren segons passaven els minuts. La capacitat física de Salva i del gegant cubà Lemay es va veure compensada pel braç prodigiós de Adrian i l’enginy i la col·locació de les pilotes de Tonyo. La partida acabà 31 a 29 a favor dels blaus i amb un públic que no va parar de llançar exclamacions d’aprovació per a les jugades que es van produir.

La segona partida la disputaven Julio, d’Alginet, i Montesa, del Puig, que anaven de roig, i Pasqual, de La Pobla, i Dani, d’Alginet. La partida començà d’una manera i acabà d’una altra. Al principi, el jove Julio, net del gran Juliet d’Alginet (Julio Palau Lozano), va començar molt dubitatiu i cometent errors propis dels nervis i d’inexperiència. Els blaus aprofitaren la situació. Poc a poc, Julio va anar sobreposant-se ajudat per la iniciativa del seu company Montesa, davanter, que cada cop agafava més espai en el frontó. Anava a per totes i regulava el seu esforç.  Els blaus, Pasqual i Dani, que començaren guanyant, no pogueren resistir la força física i la qualitat d’un Montesa que va anar acreixent-se al llarg de la partida. Finalment, guanyaren els rojos després d’acordar dur la partida a 35 punts en compte de als 31 que inicialment estaven fixats.

Les partides d’exhibició no va defraudar al públic congregat i animaren la reaparició d’un club de pilota valenciana a l’Alcúdia. El poble espera que el va-de-bo s’escolte més sovint entre nosaltres. Una jornada on la rivalitat i la qualitat dels pelotaris es va convertir en l’emoció i l’entusiasme del públic.

Al finalitzar el Memorial, les autoritats municipals i la filla d’En Josep Lluís Bausset, Matilde, lliuraren els trofeus i reconeixements. Matilde Bausset va rebre també, en nom de l’Ajuntament de l’Alcúdia una placa commemorativa.

Deixa el teu comentari