En els primers tres trimestres de 2020 s’han creat a València 1.159 empreses més que les que han tancat

La ciutadania valora amb un 9’3 la concessió d’ajudes municipals al xicotet comerç 

En els tres primers trimestres de 2020 s’han creat a la ciutat de València 1.159 empreses noves més que les que es van tancar, una xifra només lleugerament més baixa que en 2019. L’any passat, en els mateixos tres trimestres, el balanç entre les empreses creades i les tancades va ser de 1.284. És la xifra que ha avançat hui el regidor de Comerç i Mercats, Carlos Galiana, en la presentació de l’infobaròmetre municipal del mes de desembre. El regidor ha anunciat que la població valora amb un 9’3 sobre 10 la concessió d’ajudes públiques municipals al xicotet comerç. 

Carlos Galiana ha destacat que les xifres de l’infobaròmetre municipal, que ha entrevistat telefònicament 1.320 habitants de la ciutat, s’ha centrat en esta ocasió en matèries com el comerç i el consum. Segons Galiana “es tracta d’un infobaròmetre clau perquè ens permetrà prendre decisions municipals”. El regidor de Comerç ha destacat que “vivim una pandèmia i no podem llançar les campanes al vol però les dades ens parlen d’una dicotomia clara entre la situació general percebuda i la situació particular viscuda per cada persona”. 

Galiana ha fet un balanç positiu de la valoració que els ciutadans de València fan de la concessió d’ajudes municipals al comerç, que els ciutadans han puntuat en 9’3 sobre 10. Per al regidor “hem llançat ajudes als comerços, als mercats municipals i no parem de llançar campanyes per incentivar el consum de productes locals als xicotets comerços. Ho hem fet en la campanya de sant Dionís, de Nadal o la campanya ‘Amunt les persianes”. 

Carlos Galiana ha destacat que, en conjunt, en este 2020 s’han concedit “dos milions d’euros d’ajudes al comerç, als mercats sedentaris i als ambulants i esta despesa es mantindrà en 2021 mentre que, quan arribàrem al govern, en 2015, les ajudes al comerç eren inexistents”. 

INFOBARÒMETRE MUNICIPAL

En les dades de l’infobaròmetre municipal, el 40’8% de la ciutadania valora com a “roïna” la situació econòmica general de la ciutat de València mentre que 8’7% la valoren com a molt roïna i un 35’7% com a regular. Per contra, preguntats per la seua situació econòmica personal, el 47’9 dels enquestats la considera bona i el 36’6% com a regular. 

Respecte als hàbits de consum de la ciutadania, l’infobaròmetre detecta un canvi de costums a causa de la pandèmia. Així, un de cada tres entrevistats compra ara més productes de medicina i farmàcia que abans de la pandèmia. Igualment, un 28’6% dels enquestats adquireix més articles de neteja, drogueria i higiene personal. Per contra, el consum de roba, calcer o equipament de la llar ha caigut entre el 47’8 i el 54’8%. 

També es detecta un increment de les compres per internet durant la pandèmia, tant en les webs dels comerços com mitjançant les grans multinacionals distribuïdores. Les persones de més de 45 anys usen més internet per a efectuar les seues compres mentre que els majors de 65 anys s’estimen més el comerç presencial. Els objectes més comprats en internet són la roba i els complements, l’equipament electrònic o informàtic i els productes culturals com llibres, pel·lícules, música o jocs. 

El comprador també busca distintes variants en funció del lloc al qual acudeix a fer la compra. Així, segons les persones enquestades, els que compren als mercats municipals busquen majoritàriament qualitat. Els que compren per internet volen bàsicament comoditat i els que ho fan al xicotet comerç volen proximitat i atenció. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.