En resposta al comunicat emés ahir per SanitatSolsUna, l’Hospital de la Ribera vol manifestar el següent

Les obres de la futura Unitat de Preingreso de l’Hospital d’Alzira estan en marxa des del passat 14 de novembre. Aquesta Unitat és similar a les quals existeixen en molts altres hospitals de la Comunitat Valenciana i es tracta d’un espai intermedi entre el Servei d’Urgències i les plantes d’hospitalització, per als pacients procedents d’Urgències que estan esperant a ser ingressats en una habitació de l’Hospital.

Amb aquesta Unitat Preingreso, l’Hospital d’Alzira augmentarà la seua capacitat d’ingrés en 26 llits més. Açò permet millorar l’atenció dels pacients d’Urgències pendents d’ingressar, que romandran en aquesta Unitat amb un acompanyant i baix contínua supervisió del personal sanitari, a diferència del que ocorria en etapes anteriors de gestió, on aquest tipus de pacients havien de romandre en els boxes d’Urgències.

L’Hospital de la Ribera nega categòricament que existisca col·lapse en el seu Servei d’Urgències, gràcies a les mesures adoptades des del passat mes d’abril, moment en què l’Hospital va passar a ser gestionat directament per la Conselleria de Sanitat, entre les quals destaca la potenciació de la seua Unitat d’Hospitalització a domicili (UHD), que ha passat de tenir de 9 professionals a 21, la qual cosa ha permès a aquesta Unitat quasi duplicar el nombre de pacients als quals ofereix atenció, passant dels 53 pacients que tenia fa un any als 95 que té en l’actualitat.

Des del començament de les obres de la Unitat de Preingreso, el Servei d’Atenció i Informació al Pacient (SAIP) de l’Hospital de la Ribera no ha rebut cap queixa de pacients per aquest motiu.

Al costat d’açò, des que van començar les obres, imprescindibles per a oferir una millor atenció als seus pacients, l’Hospital de la Ribera ha mantingut la seua activitat assistencial, sense que s’hagen suspès consultes o operacions, situació aquesta a la qual ha contribuït la col·laboració dels professionals del centre hospitalari.

L’inici i desenvolupament d’aquestes obres han sigut perfectament planificats per l’Hospital de la Ribera, igual que estan sent planificades altres obres que es desenvoluparan en el centre el pròxim any. Així, s’està elaborant l’avantprojecte de les obres de la UCI i l’Hospital de Dia que començaran en 2019 i el pla director de l’Hospital, en el qual es contempla una reforma molt més àmplia que les iniciades fins al moment i que, entre unes altres, afecta al futur edifici de Consultes Externes.

Pel que fa a la Sala d’Extraccions, aquesta ocuparà una superfície de 35 metres quadrats, deixant a la Sala de Radiologia amb un total de 209 metres quadrats, una realitat molt allunyada de la qual denuncia SanitatSolsUna en el seu comunicat.

Deixa el teu comentari