Enguany no s’ha pogut portar endavant la Maerà d’Antella a causa de la pèrdua d’un dels seues participants per la Covid-19

En 2012 Antella va recuperar la Maerà gràcies a l’Associació Cultural de Maeros del Xúquer. 

Festa que rememora l’ofici dels gancheros i el transport fluvial de troncs de fusta, una tradició que durant més de 800 anys s’ha dut a terme al Xúquer i el seu afluent el Cabriel, entre altres rius valencians. 

Aquesta activitat mil·lenària recuperada a Antella se celebra anualment en aquest municipi riberenc cada últim dissabte del mes de juliol. Però malauradament enguany no s’ha pogut portar endavant la Maerà  a causa de la pèrdua d’un dels seues participants per la Covid-19.

Al novembre de 2019, el Ministeri de Cultura del govern espanyol va expressar el seu suport a Maeros del Xúquer perquè la festa de la Maerà d’Antella entre a formar part de la Llista Representativa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Des de l’Associació Cultural de Maeros del Xúquer demanen suport i suport per seguir portant endavant aquesta festa i cresquen els seus participants.

Deixa el teu comentari