Enric Valor tindrà un monolit en Cullera

L’Ajuntament reforma la plaça que porta el nom de l’escriptor valencià després de dècades d’abandonament

Es pavimentarà el pàrquing i es crearà una zona peatonal de jocs infantils i verda

Cullera ha iniciat les obres per condicionar i dignificar la plaça que dóna nom a l’escriptor valencià, Enric Valor. Un projecte que es posa en marxa ara després de dècades d’abandó i que permetrà pavimentar tota la zona del pàrquing i crear a partir del passatge peatonal un parc infantil i una zona verda.

En paraules de l’alcalde, Jordi Mayor, “preparem esta plaça perquè els veïns i veïnes puguen gaudir d’espais verds, espais d’oci i una zona per poder estar les famílies a l’aire lliure”. Mayor també ha destacat que era una reivindicació veïnal i el consistori es reuní en ells per desenvolupar esta reforma desitjada.

Una intervenció que, a més, té certa simbologia per fer-ho en la plaça Enric Valor. “Hem vist com en algunes poblacions volen que Enric Valor passe a l’ostracisme. Ací, tot el contrari. Anem a donar-li més valor dotant-la d’una escultura en homenatge a l’escriptor i reconegut filòleg valencià, la persona que ens donà el diccionari i molts recursos del nostre vocabulari valencià”, defensa Mayor.

Per altra banda, el regidor d’Urbanisme, Bernat Escolá, preveu que la intervenció estiga acabada abans de l’estiu. “Són més de 300.000 euros invertits per a adequar, asfaltar i senyalitzar la zona d’aparcaments i fer de la zona peatonal, també, una zona lúdica i arbrada”.

Deixa el teu comentari