Per una tinença responsable dels animals

L’Alcúdia continua la seua campanya per la recollida dels excrements dels gossos

1 (22)Dins de la campanya “El teu gos, la teua responsabilitat” que l’Ajuntament d’Alcúdia va encetar el passat mes de març, ha tingut lloc una xerrada impartida per professionals sobre la tinença responsable d’animals.

La regidora de Sanitat, Rosa Martínez, va explicar que la campanya té com a objectiu sensibilitzar a la població, especialment als propietaris de gossos, per a que observen les normes i tinguen un comportament responsable. I va incidir sobre els aspectes d’higiene i salubritat que suposava el deixar en espais públics els excrements dels gossos.

Paco Sanz, regidor de Medi Ambient, va explicar que aquest tema s’havia convertit en un dels principals motius d’indignació i queixa dels nostres veïns, igual que està passant en molts altres llocs. Encara que es va reconèixer que eren molts els propietaris responsables, el que no ho eren, causaven un greu problema de convivència entre els veïns i veïnes. El regidor va advertir que el no compliment de les normes anava a portar aparellat sancions, que ja s’estaven aplicant, informant que durant el darrer més s’havien realitzat 165 identificacions, 4 expedients relacionats amb animals perillosos i 6 sancions per abandonament d’excrements en la via pública. Igualment informà de les noves zones de gossos que s’instal·larien pròximament.

José Mateu, veterinari que viu i exerceix la seua professió a l’Alcúdia, va donar el seu punt de vista com a professional i les pautes que hi ha que aplicar per a ser un propietari responsable. Va informar de la nova legislació amb els nous tractaments i vacunacions obligatòries i alertà sobre les malalties que podien transmetre els excrements dels gossos.

Rafa Vila, voluntari de l’Associació “Compromíso Perruno”, ens parlà de dos temes que preocupen molt com són el del maltractament i l’abandó. Va fer una crida a no tindre animals, ni fer-los criar sense assegurar qui anava a fer-se càrrec del seu benestar, ja que cada tres minuts i mig s’abandona un animal. Igualment animà a les persones que volien adoptar gossos de forma responsables que ho feren sense discriminar.

Finalment Esteve Carrión, psicòleg de l’Alcúdia i educador de gossos, parlà de la relació entre persones i animals, il·lustrant amb una bonica història els aspectes positius que suposen per a les persones la possessió d’un animal, si es fa de formar responsable.  El vincle que s’estableix entre els gossos i els seus amos, és un vincle emocional que ajuda a l’animal, però que també ajuda a la propietari.

La xerrada a la que van assistir més de 60 persones va servir per a conscienciar als assistents, i per a donar-se compte de la importància de tindre un comportament responsable amb els animals.

Deixa el teu comentari