Es constitueix la comissió de seguiment per a la defensa dels interessos dels sectors productius valencians a l’exterior

L’objectiu d’aquest òrgan és analitzar l’impacte dels acords de comerç internacional de la UE i articular el posicionament de defensa comercial


Està formada per representants d’Economia, Agricultura i Presidència i per les associacions sectorials valencianes més representatives

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç I Treball ha creat la comissió de seguiment per a la defensa dels interessos dels sectors productius valencians en els acords comercials de la UE amb tercers països. La finalitat és analitzar l’impacte dels acords de comerç internacional en els sectors valencians i articular el posicionament en defensa comercial davant els òrgans competents.

Aquesta comissió s’ha constituit en l’àmbit de les competències de la Direcció General d’Internacionalització, en coordinació amb la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i amb la Conselleria de Presidència.

En aquest òrgan, també participen les associacions sectorials més representatives dels sectors productius valencians, del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana i de la Confederació Empresarial Valenciana.

En la constitució de la comissió, s’ha presentat l’estat de situació dels acords de lliure comerç en negociació. També s’han preparat les qüestions que es traslladaran al conseller coordinador en temes de comerç de la Representació d’Espanya davant la UE en la reunió que la directora general d’Internacionalització mantindrà el pròxim 19 de setembre a Brussel·les. En aquest sentit, també s’han tractat les propostes de treball a seguir.

Les associacions sectorials assistents a la reunió de la Comissió han estat Fedai, Unifam, Ateval, Avecal, Aec, Asepri, Aefj, Avep, Quimacova, Anffecc, Ascer, Mármol de Alicante, Arvet, Aseban, Fedacova, Asfplant, Aecta, així com del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana i de la Confederació Empresarial Valenciana.

Deixa el teu comentari