Es desploma l’entrada de residus en l’ecoparc fix d’Alboraia en l’Estat d’Alarma

A més de la reducció de material de construcció, també és ressenyable la caiguda de trastos domèstics i mobles entre març i abril

La paralització de les activitats no essencials i el confinament decretat en l’Estat d’Alarma ha suposat un pronunciat descens en les entrades de residus en l’ecoparc fix que l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus manté obert a Alboraia per a empreses i organismes institucionals.

Les xifres oferides per l’EMTRE, que comparen els primers set dies de març i abril, llancen una corba bastant pronunciada a la baixa amb l’entrada de 9.909 unitats de residus de l’1 al 7 d’aquest mes, amb el confinament actiu, enfront de les 123.947 de la primera setmana de març, quan es feia vida normal.

Entre els pocs objectes que s’han depositat en les instal·lacions d’Alboraia durant els primers 7 dies d’abril, la majoria prové del sector de la construcció: 6.310 kg d’enderrocs, 1.225 kg de fusta, 211 kg de paper i cartó o 560 kg d’escaiola junt amb pintura i un número bastant reduït de xicotets electrodomèstics.

Contrasta amb març, quan, a més de la gran quantitat d’enderrocs i residus de la construcció, en major número que en abril, les entrades també les protagonitzaven els veïns i veïnes de les localitats pròximes, Alboraia inclosa, amb trastos domèstics i mobles. Deixalles com 19 ordinadors, 16 televisors, 13 impressores, 10 neveres, 6 monitors, 2 llavadores, 2 forns, un rentavaixella o una campana estractora, entre altres, que han entrat durant la primera setmana d’abril de manera anecdòtica, la qual cosa també explica el descens dels ingressos a l’ecoparc d’Alboraia, que ha passat dels 782 registres als 77 en els períodes comparats.

La tendència a la baixa afecta per igual en els tres ecoparcs fixos de Paterna, Torrent II i Vara de Quart, amb un total de 27.558 unitats de residus enfront de les 282.746 en les mateixes dates del mes de març. Es tracta d’una caiguda de més del 92% de les entrades de productes per a reciclar entre les quatre instal·lacions.Zona de los archivos adjuntos

Comenta la notícia