Escolars de Natzaret netegen La Patacona i solten una tortuga pel Dia dels Oceans

L’Ajuntament d’Alboraia, Iberdrola i la Fundació Oceanogràfic organitzen un acte de conscienciació sobre el fem marí

En la xicoteta zona rastrejada, malgrat la seua neteja, els escolars van recollir unes 650 puntes de cigarret i 150 bastonets

Més de 120 escolars del CEIP Ausiàs March de Natzaret han protagonitzat hui la celebració del Dia Mundial dels Oceans (8 de juny) amb la neteja de la platja urbana de la Patacona d’Alboraia i la solta al mar d’una tortuga recuperada en l’ARCA del Mar de l’Oceanogràfic de València.


L’acte commemoratiu s’ha organitzat conjuntament per l’Ajuntament d’Alboraia, Iberdrola i la Fundació Oceanogràfic i pretenia servir de motor divulgatiu i de conscienciació.


Els representants de les tres institucions van obrir la jornada explicant el context i les raons per les quals s’ha desenvolupat l’activitat.


La presidenta de l’Oceanogràfic, Celia Calabuig, ha explicat que l’activitat pretén atallar les amenaces del present com són el fem marí, la contaminació acústica i la sobrepesca, i treballar perquè les generacions futures posen fi a aquesta situació i impedisquen que es repetisca. La Fundació desenvolupa des de fa més de dos anys la campanya de conscienciació “Per un mar sense plàstics”.


Per part seua, l’alcalde de la localitat, Miguel Chavarría, es va dirigir als escolars assenyalant la importància de cuidar i mantenir netes les platges entre tots i totes.


I la representant d’Iberdrola, Mónica Armenta, responsable del projecte del Voluntariat de Canvi Climàtic d’Iberdrola, va advertir als escolars que són “els herois del futur” perquè ells poden fer molt per cuidar el planeta. “Fent actes xicotets – va dir- es pot obtenir un resultat gegant”.


Xarrada explicativa, neteja de platja i solta


En primer lloc, els membres de la Fundació Oceanogràfic van donar una xarrada explicativa als xiquets i xiquetes del col·legi de Natzaret de la greu crisi oceànica i del comportament de les tortugues marines, que confonen el seu menjar habitual, les meduses, amb els plàstics que llancen els humans al mar.


Després, els escolars van procedir a retirar el fem depositat en l’arena, neta gràcies a l’acció municipal, classificar-la i pesar-la per a prendre consciència de les conseqüències negatives de la seua presència en un hàbitat natural i pròxim al mar. En total es va recollir en la xicoteta zona rastrejada 650 puntes de cigarret i 160 bastonets.


Finalment, d’acord amb el concurs obert per Iberdrola entre els seguidors de les xarxes socials, es va procedir a “batejar” la tortuga numerada amb el 481 procedent de les costes de Cullera, que ha sigut salvada en l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals Marins (ARCA del Mar) de l’aquari valencià, situat en la Ciutat de les Arts i les Ciències.


El queloni que ha tornat a les aigües del Mediterrani entre l’expectació i aplaudiments dels escolars ha rebut el nom de “Free

Deixa el teu comentari