Espai Dóna de Burjassot convida a compartir textos escrits per dones per a celebrar el Dia Internacional del Llibre

Espai Dóna, el Servei Municipal d’Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Burjassot, celebrava el Dia del Llibre, des de fa quasi deu anys, amb el lliurament de premis a les persones guanyadores del seu concurs anual de narrativa breu amb enfocament de gènere, Isabel de Villena. En 2020, la celebració d’aquesta cerimònia haurà d’esperar però, mentrestant, Espai Dóna proposa una altra manera per a celebrar aquesta jornada, on els llibres, les dones i la ciutadania cobraran protagonisme.

Així, la proposta que llança Espai Dóna als ciutadans i ciutadanes de Burjassot, per a celebrar el Dia del Llibre, consisteix a gravar un vídeo curt llegint un fragment d’un llibre, un relat, un conte, un article….en definitiva, un text literari amb la condició que l’autora siga una dona i que en ells s’aborden temes com la sororidad, la resiliència, la igualtat de gènere, la lluita contra la violència masclista, l’apoderament, etc… En l’enregistrament, pot eixir la imatge de la persona que l’està llegint o qualsevol altra imatge que d’alguna manera represente els valors feministes, mentre s’escolta la lectura.

En aquesta iniciativa pot participar qualsevol persona de qualsevol edat i es poden enviar tants enregistraments com es vulga, fins al 30 d’abril, al correu electrònic serveidinamització@ayto-burjassot.es o pujar-lo directament a les xarxes socials, etiquetant a Espai Dóna. Tots els enregistraments s’aniran publicant en les xarxes socials de Espai Dóna.

Com a complement a aquesta iniciativa, i amb l’objectiu de continuar aportant perspectiva de gènere al mes en què se celebra el Dia del Llibre, Espai Dóna porta dies realitzant publicacions, en les seues xarxes socials, en les quals es posa en valor el treball de les dones escriptores i les publicacions de caràcter feminista relacionades amb el món de la lectura i l’escriptura.

D’altra banda, Espai Dóna contínua, durant l’estat d’alarma i els dies de confinament social, prioritzant amb el seu treball la protecció de les dones i també la prevenció de la violència de gènere, en el marc d’aquestes setmanes tan excepcional

Comenta la notícia