Etnomusic Estiu continua divendres amb l’actuació d’Ogun Afrobeat al Centre Cultural La Beneficència

  • La actuació d’ Ogun Afrobeat s’emmarca dins de l’Etnomusic Estiu 2018, cicle musical organitzat pel Museu Valencià d’Etnologia i l’Àrea de Cultura de la Diputació, que durarà fins el 21 de setembre.
  • Tots els divendres, a partir de les 22:00 hores, es pot gaudir de concerts d’indie, folk i músiques del món.

16/08/2018. El cicle de músiques del món Etnomusic Estiu 2018, organitzat pel Museu Valencià d’Etnologia i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, continua la seua marxa. Els melòmans i aficionats podran gaudir aquesta setmana amb els ritmes d’Ogun Afrobeat. El concert tindrà lloc a les 22:00 hores al pati del Centre Cultural La Beneficència.

Ogun Afrobeat, la banda liderada pel nigerià Akin Onasanya, torna a alçar les seues armes amb un nou disc “Koko Iroyin” (“l’important del missatge” en yoruba), pretenen rebuscar en les arrels de la música nigeriana adaptant ritmes tradicionals com l’Apala, el Juju o l’High Life a la seua manera d’entendre la música. L’important del missatge està a reconèixer els cors ancestrals en el frasege dels metalls, el talkindrum en la secció rítmica i els colors d’Àfrica en el cocotte de la guitarra.

L’accés al concert és gratuït, però hi ha aforament limitat. Les entrades s’estan repartint des del dimarts passat. Encara es poden replegar en el vestíbul del Museu Valencià d’Etnologia o reservar-les a través de la pàgina web del museu.

L’edició d’estiu de l’Etnomusic, que ve a substituir a l’anterior Estiu a La Bene, es ve celebrant des del 6 de juliol durant tots els divendres fins el 21 de setembre al pati de La Beneficència. És una proposta que inclou grups de música folk i músiques del món, però també altres estils com ara el jazz, el flamenc o la música indie, per tal d’abastar un caire més festiu, propi de les nits dels mesos d’estiu.

Així, totes les activitats musicals organitzades pel Museu Valencià d’Etnologia s’emmarquen ara baix la marca Etnomusic, que consta de tres cicles: Primavera, Estiu i Tardor, amb les seues especificitats cadascun d’ells. A més, totes aquestes activitats musicals formen part de València és música, lema de l’Àrea de Cultura de la Diputació, que serveix per a difondre i fer patent la importància de la música en la societat valenciana, i que emmarca totes les línies d’actuació de la Diputació en l’àmbit musical.

A més d’Ogun Afrobeat, els mesos d’agost i setembre comptarán amb formacions com ara Jóvenes Clásicos del Son Cubano, Mundo Chillón, Marinah, Cobla dels Sons Essencials, Perico Sambeat Quartet i International Citrus Band.

Deixa el teu comentari