Excel·lents resultats del programa JOOP a Carlet

Carlet ha sigut una de les ciutat on el programa JOOP ha tingut millors resultats dels 56 municipis que s’adheriren a este programa finançat pel Fons Social Europeu, que a Carlet compta amb 13 joves. La incidència del programa de coaching ha estat definitiva perquè encaminaren les seues trajectòries laborals i de formació

El programa es va dur a terme a Carlet des del passat mes de febrer i fins a juny. El JOOP era un programa conduït per pedagogs i monitors experts, que orientaren i informaren els participants de les alternatives possibles per a dur a terme el projecte laboral de cada u, amb una metodologia acadèmica completament diferent a la que estan acostumats, molt dinàmica i motivadora i amb un grau elevat d’èxit una vegada completat el programa. JOOP consta de tallers i dinàmiques grupals, activitats i entrevistes individuals i diverses activitats culturals, així com excursions i visites a diferents empreses de la província per a conéixer nous sectors i possibles eixides laborals per als joves amb la finalitat de millorar-ne la realitat social i l’ocupabilitat.

Una de les senyes d’identitat d’este programa és el seguiment i el balanç que es fa a sis mesos de la seua finalització. Un balanç que a Carlet ha sigut molt positiu, ja que dels 13 joves que l’iniciaren, dos s’incorporaren de manera quasi simultània als seus estudis. De la resta que continuaren endavant, un es deixà el curs per a fer-ne un de perruqueria, altres dos continuaren amb els seus estudis de grau mitjà que havien abandonat abans d’incorporar-se al JOOP i la resta de participants en el programa han aprovat la prova d’accés a grau mitjà i actualment estan estudiant graus mitjans de formació professional.

L’Ajuntament de Carlet té intenció d’adherir-se al JOOP també en 2019 i per això els joves interessats ja poden fer la seua preinscripció al Centre d’Informació Juvenil. Amb la participació a este programa, se’ls oferix l’oportunitat als jóvens entre 16 i 21 anys que no tenen cap titulació, continuar estudiant amb un accés directe a la formació professional.

Deixa el teu comentari