Èxit de participació en les Festes Patronals i Populars d’Alfafar 2019

Les Festes Patronals i Populars d’Alfafar s’han celebrat del 30 d’agost al 8 de setembre.

Amb els trasllats de les imatges de la Mare de Déu del Do i de Sant Sebastiá i la celebració del Grans Fons Nocturn i la Volta a Peu Nocturna el pròxim cap de setmana conclouran oficialment les Festes 2019

Alfafar s’acomiadava ahir de 10 dies ininterromputs d’unes Festes Patronals i Populars que han gaudit d’una àmplia participació i que conclouran oficialment el pròxim cap de setmana amb els trasllats de les imatges de la Mare de Déu del Do i de Sant Sebastià respectivament.

Amb els tradicionals focs artificials i l’obertura dels barracons es van iniciar el divendres 30 d’agost unes festes en les quals un any més l’Ajuntament d’Alfafar i les seues àrees implicades, així com diverses associacions de la localitat han sumat esforços per a oferir una programació variada, amb activitats dirigides a totes les franges d’edat.

Així, les i els més xicotets han pogut gaudir durant aquests dies de jocs, teatres i tallers en els diferents parcs i places d’Alfafar a més de la Cavalcada o de la Volteta a Peu d’aquesta finalitat de setmana.

En aqueix sentit, l’esport també ha comptat amb un paper rellevant durant aquestes festes amb l’organització de campionats de billar, escacs, el partit benèfic de la UDB Alfafar, les exhibicions de gimnàstica rítmica i zumba. Aquestes activitats tindran el colofó final aquest pròxim dissabte 14 de setembre amb la celebració de la VIII edició del Gran Fons Nocturn d’Alfafar i de la VII Volta a Peu Nocturna.

D’altra banda, les Festes Patronals i Populars d’Alfafar també han comptat amb una àmplia programació cultural. Durant aquests dies s’ha inaugurat l’exposició “Dobles eles som Tots, 10 anys del València CF Femení”, organitzada per la Penya Valencianista d’Alfafar i l’Espai de Igualtat, i s’han acollit les presentacions tant de la Memòria Alfafar 2019 com del llibre Memòria de l’Assemblea Extraordinària de l’Associació de Cronistes Oficials del Regne de València.

Però també l’ambient més festiu s’ha donat cita durant aquests dies a Alfafar. Així, els veïns i veïnes han pogut gaudir d’activitats com la trobada de batucadas o diferents orquestres i disc festes que s’han celebrat en el municipi.

Actes tradicionals com la Festa de la Font, l’Ofrena de Flores a la Mare de Déu del Dó i la solemne processó han sigut també importants protagonistes per a les i els alfafarenses durant aquests dies.

A més d’entreteniment, cultura i diversió, les Festes d’Alfafar també han comptat amb accions de prevenció per a aconseguir unes festes en convivència, segures i en igualtat com la campanya de prevenció de l’assetjament i les agressions sexuals posada en marxa pel Espai de Joventut i el Espai d’Igultat d’Alfafar que va possibilitar la instal·lació d’un Punt Violeta en la Plaça de l’Ajuntament dissabte passat 31 d’agost.

Deixa el teu comentari