Èxit moderat de la Primera Festa de la Poma Esperiega a la comarca de l’Horta

esperiega191116-22 esperiega191116-23 esperiega191116-9 esperiega191116-2

Organitzada per la Càtedra Terra Ciutadana de la Universitat Internacional i amb el suport de l’Agència de Desenvolupament Local d’Ademús, de l’Ajuntament d’aquesta vila valenciana i la participació de l’Ajuntament de Torrent, la Comissió 9 d’Octubre, El Casino, el Centre d’Estudis de la Serranía i l’Associació de Veïns del Vedat i d’altres grups i entitats locals, va tindre lloc als locals de Natura i Cultura del Vedat de Torrent, la Primera Festa de la Poma Esperiega.

Es tractava d’una proposta emmarcada dins del projecte “Mercat de la Terra”, que cada dissabte té lloc en aquesta contrada torrentina, amb l’objecte de fomentar la bona alimentació, donar suport als aliments de proximitat i de temporada, al temps que es fomenten els productes ecològics conreats per llauradors i llauradores de la comarca o xicotets industrials.

En aquesta ocasió, es promocionà la poma Esperiega, una varietat autòctona del Racó d’Ademús, que sols es conrea en aquesta “illa” valenciana entre Conca i Terol, a rengló seguit de la comarca de la Serranía. Una poma de qualitat, dolçor i flaire únics, de polpa ferma que destaca per una singularitat al tallar-la que fa creure que està gelada, degut a l’alta concentració de sucre.

Durant la celebració d’aquesta Fira de l’Esperiega als locals de Natura i Cultura del Vedat de Torrent, es van desenvolupar xerrades informatives i venda del producte a preus promocionals. També va haver degustació de sucs d’aquesta varietat de pomes i un curset de cuina amb poma Esperiega a càrrec de persones de destacat prestigi en el camp de la cuina internacional.

Durant el desenvolupament de la jornada –emmarcada entre les 10 i les 14 hores– també va haver informació sobre la recuperació de l’agricultura ecològica i el banc de llavors d’aquesta comarca valenciana, a càrrec del Convivium Terra Nostra.

Deixa el teu comentari