Les exportacions de la Comunitat Valenciana creixen un 4,1% al gener-agost

Les exportacions de la Comunitat Valenciana han ascendit a 20.414,6 milions d’euros en el període gener-agost de 2018, la qual cosa representa un increment del 4,1% pel que fa al mateix període de l’any anterior, segons les dades fetes públics per la Direcció territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana.

Aquestes dades situen a la Comunitat Valenciana com la tercera comunitat autònoma espanyola més exportadora, amb el 10,8% de les exportacions.

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha destacat el comportament de les exportacions en el mes d’agost, amb un ascens generalitzat de tots els sectors i especialment el d’automoció, que registra un creixement del 31,5%.

En l’acumulat gener-agost, el sector d’automoció registra un descens del 10%. L’agroalimentari, en segon lloc, experimenta un ascens del 3,2% amb el 18’4% de l’exportació valenciana. Li segueixen les semimanufactures no químiques, amb un 6,4% d’augment i un pes del 14,9%.

Els productes químics registren un augment del 10,1% amb un destacat 14,5% d’augment dels esmalts ceràmics. Les manufactures de consum augmenten un 2,7%. Els béns d’equip creixen un 1,8%.

Per àrees geogràfiques, Europa concentra el 69,1% de les exportacions de la Comunitat Valenciana, amb un augment del 4%. Alemanya és la primera destinació de les exportacions valencianes amb 2.749 milions d’euros i un ascens del 2%. Li segueix França, amb 2686 milions d’euros i un increment del 13%.

Les vendes dirigides a Amèrica experimenten un increment del 8,4%. Estats Units creix un 8,6% mentre Xile creix per sobre del 21%. Àsia registra un descens del 8,1% i Àfrica incrementa les seues importacions de productes valencians un 15%. Algèria creix un 15% i el Marroc un 7,3%.

Deixa el teu comentari