Fernando Pastor denuncia que el 90% de l’increment del pressupost d’Antifrau és per a nòmines

Titlla de “greu” que la conselleria retalle un 30% en el Tribunal de les Aigües en el mateix any en què celebra el seu X Aniversari

Demana a Transparència aplicar mesures després de les informacions de les empreses dels germans de Puig després que el Consell de Transparència diga que ha incomplit la llei

“No diré que els germans del president Puig són com els Juan Guerra de Morella però són quantitats importants que han de ser transparents i la conselleria de Transparència ha de fer complir la llei”

El diputat del Grup Parlamentari Popular (GPP), Fernando Pastor, ha assenyalat que és una “barbaritat” que es inrecremete en un milió la despesa de personal de l’Agència Antifrau ja que, significa que “el 90% de l’increment de l’agència va destinat a això. Al final, aquest és el model del Botànic, una aparell cada vegada més grade i molt més car”.

S’ha manifestat així durant la Comissió de Pressupostos de les Corts on ha criticat que “per llei, la conselleria és la responsable de coordinar les funcions entre Consell i l’Agència Antifrau, i, per tant, ha de controlar la despesa d’aquesta entitat i és inoportú pagar tots els mesos 10.000 euros en una dels carrers mes cèntriques de la comunitat, en una seu premium, quan dins de l’administracions ha d’haver-hi altres dependències més discretes i econòmiques”.

Pastor ha titllat de “greu” que la conselleria retalle un 30% en el Tribunal de les Aigües en el mateix any en què celebra el seu X Aniversari com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. “No és lògic, normal ni oportú”.

Així, ha denunciat que la conselleria incremente la despesa en personal en més d’un milón mentre retalla en un 55% les beques, en un 45% les ajudes als ajuntaments,associacions i ONGés, “no és lògic, normal ni oportú”.

Pastor ha tirat en cara a la consellera el nombre d’assessors i alts càrrecs. “Per a l’escassa càrrega de treball que porta segons la seua agenda, no és necessari gastar un milió d’euros en un batalló d’assessors i alts càrrecs”.

“Té mes alts càrrecs que el seu predecessor, mes assessors, ara 6 i abans 2, i més despeses en personal de 200.000 a 762.000 però no obstant això té menys competència que llavors”, ha criticat.

El portaveu popular ha demanat a Transparència aplicar algun tipus de mesura després de les informacions de les empreses dels germans de Puig. “El consell de transparència diu que ha incomplit la llei de transparència perquè no han publicat les subvencions rebudes superiors als cent mil euros. No diré que els germans del president Puig són com els Juan Guerra de Morella però són quantitats importants que han de ser transparents i la conselelria de Transparència ha de fer complir la llei”.

Deixa el teu comentari