Final del Torneig d’Escacs Mancomunitat de la Ribera Alta

El pròxim divendres 13 de novembre, a les 21.00h, tindrà lloc la final del torneig d’escacs que anualment organitza la Mancomunitat de la Ribera Alta. En aquesta ocasió, s’ha hagut de modificar el format i ha passat de ser un campionat presencial a ser online, fet que ha resultat ser tot un èxit de participació.

Abans de la jornada final s’han disputat dos fases classificatòries que han agrupat més de 700 jugadors. La primera jornada classificatòria va ser el dia 30 d’octubre i en ella van participar 304 jugadors de mes de 50 països, classificant-se els 30 primers per a la final. La segona ronda classificatòria va ser el dia 6 de novembre amb un total de 263 jugadors, dels quals 30 es classificaren per a la final. En la final, a més dels 60 jugadors classificats en les rondes prèvies, s´afegiran 10 jugadors invitats per l’ organització, arribant als 70 jugadors. Són quasi 50 els participants titulats de la final, ja siguen Grans Mestres, Mestres Internacionals o Mestres FIDE. 

Tot un èxit per a aquesta primera edició online del Obert d’Escacs Mancomunitat Ribera Alta. Cal destacar també que en aquesta final l’empresa Szuperchess posarà en marxa el seu sistema anti-cheating (antitrampes) per a controlar que no hi haga cap incidència en aquest sentit. Aquest sistema ja s’ha batejat com el VAR dels escacs perquè, entre altres coses, el programa controla per vídeo a tots els jugadors, amés d’enregistrar l’activitat de l’ordinador des del que està jugant cadascú.

Deixa el teu comentari