Final de la I Temporada de La Comarca Científica que ha tingut la presència de 4 riberencs.

Un historiador, un politòleg, un economista i un geògraf expliquen les seues ciències socials i la seua aplicació a l’àmbit comarcal

El projecte comarcal de La Comarca Científica, impulsat pel sociòleg Alexis Lara (Algemesí, 1989), ha comptat amb una important presència riberenca en la seua primera temporada. Fins a quatre científics socials de la nostra comarca han estat entrevistats.

L’historiador David Pous (Algemesí, 1990), va ser l’elegit per obrir al públic el nou projecte audiovisual. El dia 5 d’abril, i davant l’expectació d’una ja xicoteta però important audiència de científics socials, va ser entrevistat per Alexis Lara per a abordar què estudia la història i per citar alguns dels moments històrics més importants a Algemesí.

El segon riberenc en participar del projecte seria el politòleg Lluís Garrido (Benifaió, 1991), qui va respondre a algunes preguntes sobre l’objecte d’estudi de les ciències polítiques i de com trobar-lo a una comarca com la Ribera.

Per la seua part, el geògraf Samuel Zacarés (Algemesí, 1991), s’estrenava davant de les càmeres de La Comarca Científica a principis de maig. Novament, una entrevista breu per a posar damunt la taula una ciència social molt lligada a les ciències naturals i que ens pots ajudar, entre altres coses, a previndre els riscos ambientals als que estan subjectes els habitants de la Ribera.

Per últim, i de nou un algemesinenc, ha estat l’encarregat de tancar la primera fase del projecte. Es tracta de l’economista Rafa Devís (1986), que trenca amb alguns dels tòpics existents sobre l’economia i que destaca els factors més importants que han tingut lloc als darrers anys en la comarca de la Ribera Alta.

En paraules d’Alexis Lara, la segona temporada de La Comarca Científica “anirà dirigida a un públic molt més ampli que no necessariament està interessat en les ciències socials, però si en allò que ocorre a la seua comarca i què busca conèixer el per què de les coses des d’un punt de vista diferent”. A més a més, el sociòleg avisa: “la qualitat dels vídeos i la profunditat dels anàlisis creixerà al mateix temps que s’estrenaran noves seccions”.

Vídeos:
● Què és la Història? Entrevista a David Pous: https://youtu.be/tbFzBZQnuXc
● Què són les Ciències Polítiques? Entrevista a Lluís Garrido: https://youtu.be/AITA7CpkSRQ
● Què és la Geografia? Entrevista a Samuel Zacarés: https://youtu.be/gvRtDwGWP9Y
● Què és l’Economia? Entrevista a Rafa Devís: https://youtu.be/wZXA1gfL-5I
● Vídeo recopilatori dels Centífics Socials (Publicat a les xarxes socials el 21/06/2017 a les 21.00 hores): https://youtu.be/zVBP6RW1lPI

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.