Foios contracta sis peons agrícoles per als mesos d’estiu

L’1 de juliol s’han incorporat els sis peons agrícoles que l’Ajuntament de Foios ha contractat per als mesos de juliol, agost i setembre, dins del Programa de Renda Garantida del Servei Estatal de Treball (SEPE) per a pal·liar la desocupació rural. Enguany, el programa està dotat amb un import total de 27.264 euros, al voltant de 1.000 euros més respecte a l’edició passada.

Les persones contractades han entrat a formar part de la Brigada Municipal i s’estan encarregant de la neteja i condicionament de camins rurals i séquies de titularitat municipal, així com del desbrossament i escura de les zones perimetrals de Foios. Els peons agraris reforcen els treballs de la brigada en algunes altres accions, com ara la neteja d’arbellons, l’esborrat de grafitis del mobiliari urbà, el condicionament de les instal·lacions escolars durant l’estiu o els treballs d’accessibilitat en carrers i places.

En paraules de l’alcalde Sergi Ruiz, “els ajuntaments no tenim competències directes en matèria d’ocupació. Per això, subvencions d’altres administracions, com la que hem rebut del SEPE per a la contractació de personal agrari, són sempre una bona notícia, ja que suposen incrementar les possibilitats de la brigada d’obres amb sis persones que treballaran especialment en accions de manteniment de camins agrícoles, però també en altres funcions i tasques molt necessàries”.


		

Comenta la notícia