Foios millora la neteja viària amb un augment del 34% del contracte

El nou contracte suma dos peons i un encarregat més a la plantilla

S’incorporen mous mitjans materials i vehicles respectuosos amb el medi ambient

L’Ajuntament de Foios ha adjudicat el servei de neteja viària a l’empresa Innovia Coptalia amb un augment de 90.000 € a l’any respecte del contracte anterior.

Des del passat mes de novembre, una nova empresa està al càrrec de la neteja viària de Foios. El nou contracte s’ha adjudicat per un valor de 263.000 € a l’any i suposa un increment del 34% respecte al contracte anterior, a més de la incorporació de 2 peons de neteja addicionals i un encarregat a un terç de la jornada, la qual cosa fa un total de 9 persones adscrites al servei.

El govern municipal ha apostat per dotar adequadament el contracte de neteja viària, així com la resta de grans contractes municipals (neteja d’edificis públics i jardineria) que en conjunt han augmentat el seu pressupost un 40%, per a atendre les necessitats del servei que en els últims temps era clarament deficitari.

El nou contracte amplia i millora la neteja viària en zones en què era insuficient, com ara els polígons industrials, el barri de Cuiper o la Venta del Sombrerer, però també les zones perimetrals del poble, la ronda i el seu carril bici, que en els últims temps han vist augmentat el seu ús. També s’han inclòs espais de nova creació que no estaven prevists o eren deficitaris en l’anterior contracte, com ara l’entorn de la Jutera, o un millor tractament i cura de la neteja dels parcs i les àrees infantils. El nou contracte també incorpora nous mitjans materials i vehicles més respectuosos amb el medi ambient, així com jornades de baldeig amb aigua a pressió per a necessitats després d’actes festius.

L’alcalde de Foios, Sergi Ruizn ha destacat “el gran esforç municipal que s’ha fet per incorporar aquestes necessitats al pressupost del 2021, amb prop de 200.000 € més de despesa en aquests contractes, la qual cosa servirà perquè millore l’estat dels nostres carrers, places i parcs”.

Per a la regidora de Serveis Municipals, Amparo Pérez Sanjuan, “totes aquestes millores responen a les necessitats i suggeriments que ens ha traslladat el veïnat i, pel que hem pogut comprovar, en les dues setmanes de funcionament del nou contracte ja s’està advertint una millora en la neteja dels nostres carrers i parcs”.

Deixa el teu comentari