Folgado (PP) demana que es cree un Pla d’aparcaments perifèrics a Torrent

Folgado: “Després de comprovar que es tancarà els aparcaments de Germanies i fa poc els de José María Merino per a la construcció d’habitatges, és necessari crear un Pla per a la creació d’aparcaments en superfície i connectats amb el transport urbà. La falta d’aparcaments a Torrent és un problema endèmic i amb este tipus d’aparcaments reduirem el trànsit a la ciutat i reduirem la contaminació de l’aire”.

Folgado sent alcaldessa de la ciutat va crear un aparcament perifèric al costat de la Universitat i l’Hort de Trenor amb capacitat per a 200 vehicles.

La portaveu del Partit Popular de Torrent, Amparo Folgado ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament perquè s’estudie i aprove la creació d’un Pla d’aparcaments en superfície i gratuïts, perifèrics i connectats al transport urbà, de manera que s’amplie la capacitat d’estacionament de la capital de l’Horta Sud.

“Després de comprovar que es tancarà els aparcaments de Germanies i fa poc els de José María Merino per a la construcció d’habitatges, és necessari crear un Pla per a la creació d’aparcaments en superfície i connectats amb el transport urbà. La falta d’aparcaments a Torrent és un problema endèmic i amb este tipus d’aparcaments reduirem el trànsit a la ciutat i reduirem la contaminació de l’aire”, ha assenyalat Folgado.

La creació d’aparcaments perifèrics era un punt important del programa electoral dels populars en les eleccions de 2019. Es tractaria d’aparcaments dissuasius i situats en diferents punts de la ciutat, en solars asfaltats, il·luminats i connectats amb TorrentBus i TorrentBici.

El PP ja va crear un aparcament perifèric amb 200 places en 2014

Els populars ja van crear un aparcament perifèric en 2014 amb 200 places i situat al carrer Pare Prudencio, al costat del Trénor i la Universitat Sant Vicent Martir. Este aparcament en superfície està connectat amb TorrentBus i TorrentBici amb la resta de la ciutat.

Per això, des del PP s’insta al govern local a seguir en la mateixa línia creant estacionaments d’este tipus, gratuïts i en superfície, arribant a acords amb els seus propietaris els qui cedirien el solar a canvi de no pagar la contribució mentre durara la cessió.

Els governs del PP a Torrent van crear d’esta manera fins a 960 places d’aparcament entre 2007 i 2015, en solars privats i mitjançant acords amb els seus propietaris. D’esta forma es van crear els aparcaments de José María Merino (45 places), 9 d’Octubre (80 places), José Ortí Soriano (80 places), Pare Feijóo (50 places), Germanies (18 places), el pàrquing dissuasiu del carrer Pare Prudencio al costat del Trénor (200 places) i Piscina La Cotxera (80 places). Aparcaments que es van sumar als que van aconseguir habilitar mitjançant el canvi d’adreça d’alguns carrers o modificant la forma d’estacionament. Parc Central (225 places), Lepanto (150 places), 25 d’Abril i 8 de Març (40 places). El PSOE també té experiència a arribar a esta mena d’acords, perquè en 2017 va habilitar l’actual govern el solar privat del carrer Montgó, aconseguint 22 noves places d’estacionament.

Folgado ha afirmat que “creiem que és un acord molt necessari i que estic segura comptarà amb el suport unànime, perquè la falta d’aparcaments a la ciutat de Torrent és un problema endèmic i junts, podem atallar-lo”.A més, la moció dels populars també insta al govern local a asfaltar este tipus d’estacionaments existents a la ciutat, ja que quan plou es formen grans basses d’aigua i socavons, que minven la capacitat d’esta mena d’estacionaments.

Deixa el teu comentari