Fundació Oceanogràfic, Global Omnium i Tuawa celebren el Dia Mundial del Medi Ambient

La Fundació Oceanogràfic, Tuawa i Global Omnium han celebrat hui el Dia Mundial del Medi Ambient amb tallers sobre tast d’aigua i biodiversitat i la solta de diversos exemplars de tortugues autòctones (Emys orbicularis) en el Llac Viu del Oceanogràfic en les quals han participat escolars del CEIP El Grau de València, la delegada de Govern, Gloria Calero, la regidora del Cicle de l’Aigua de l’Ajuntament de València, Elisa Valía, i el conseller delegat de Global Omnium, Dionisio García

La Fundació Oceanogràfic, Tuawa i Global Omnium han celebrat hui el Dia Mundial del Medi Ambient amb tallers sobre tast d’aigua i biodiversitat i la solta de diversos exemplars de tortugues autòctones (Emys orbicularis) en el Llac Viu del Oceanogràfic en les quals han participat escolars del CEIP El Grau de València, la delegada de Govern, Gloria Calero, la regidora del Cicle de l’Aigua de l’Ajuntament de València, Elisa Valía, i el conseller delegat de Global Omnium, Dionisio García.

L’acte ha començat al Jardí del Túria, a l’altura del Assut d´Or, amb un taller de tast d’aigua i una xarrada sobre consum responsable a càrrec de divulgadors de la Fundació Oceanogràfic i de l’empresa de filtres Tuawa.

Seguidament, i ja dins de l’Oceanogràfic i al costat de la naixedora de tortugues i gallipatos, els divulgadors han explicat en el context d’un taller sobre la biodiversitat la importància dels aiguamolls i les seues principals amenaces. Per a acabar, s’han soltat en la tolla pròxima quatre exemplars de tortugues de marjal (Emys orbicularis), una espècie autòctona que forma part del programa de la Fundació

Oceanogràfic de reproducció i introducció de les Emys, que impulsa la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament rural, Emergència climàtica i Transició ecològica.

La inclusió en aquesta llacuna de nenúfars renaturalitzada és la fase intermèdia per a la seua introducció en el medi natural, en les zones de marjal de l’Albufera i altres aiguamolls valencians. L’Oceanogràfic cria en aquests moments uns 30 exemplars de Emys dins del programa de reforç amb la Conselleria d’Agricultura.

A més s’han explicat les adaptacions d’altres espècies de tortugues terrestres la mediterrània i la mora, que formen part d’altres projectes de conservació.

La regidora del Cicle de l’Aigua, Elisa Valía, ha destacat la importància del consum de l’aigua d’aixeta com un de les estratègies més importants per a reduir el consum del plàstic d’un sol ús i amb això reduir la contaminació de les mars.

Finalment, el conseller delegat de Global Omnium, Dionisio García Comíns, ha valorat el paper de conscienciació i divulgació que desenvolupa l’Oceanogràfic. Així mateix, ha anunciat que en virtut de l’acord vigent entre la Fundació Aigües de València i l’Ajuntament de València s’instal·laran 10 noves fonts d’aigua filtrada i refrigerada a la ciutat.

Deixa el teu comentari