GARCÍA MONT AVANTPOSA ELS INTERESSOS DELS BANCS FINS A L’ÚLTIM DIA DE MANDAT

Ven patrimoni municipal per valor d’1,5 milions d’euros i, sent alcalde en funcions, desvia un milió a retornar deute

Vicent Ramón Garcia, dies abans de deixar l’alcaldia (5 de juny), va decidir que un milió d’euros passara a les mans dels bancs per a anticipar la devolució del deute. Amb açò, va aconseguir la seua frase cèlebre “deixe menys deute de la qual em vaig trobar”. El preu que paguem en el seu moment els algemesinencs va ser renunciar a una residència gratuïta per a la tercera edat, habitatges de VPO i zones verdes en les antigues dependències de la Copal.

Fa deu anys es va signar un acord a tres bandes entre l’Ajuntament, la Copal i la constructora Ferrobús que permetia a la Cooperativa d’Algemesí traslladar les seues instal•lacions fora del municipi i incrementar els seus metres quadrats. Ferrobús explotaria els vells terrenys de la Copal i, a canvi d’açò, es comprometia a construir una residència per a la tercera edat que lliuraria gratuïtament a l’Ajuntament, zones verdes i habitatges de VPO.

Segons ha explicat l’alcaldessa Marta Trenzano, “durant huit anys el PP ha bloquejat el projecte que l’Ajuntament tenia acordat a tres bandes amb la Copal i Ferrobús. El govern del PP va paralitzar estes obres que es durien a terme en les antigues dependències de la Copal i van deixar que estes instal•lacions quedaren abandonades i en ruïnes”.

Huit anys després i poc abans d’eixir del govern, el PP va decidir vendre una altra parcel•la a la mateixa Copal per valor d’1.431.923,68 euros després d’haver deixat al municipi sense la tan reclamada residència. Este milió podria haver-se destinat a cobrir altres necessitats del municipi però, sent alcalde en funcions i sabent que no anava a repetir al capdavant del consistori, García Mont va ordenar canviar la destinació d’un milió d’euros per a amortitzar deute. Un ús totalment partidista dels recursos públics que solament respon a l’obsessió de l’anterior alcalde de demostrar que deixa menys deute de la qual va rebre.

Retorna diners al préstec més barat

L’Ajuntament d’Algemesí té contrets diversos préstecs amb diferents entitats financeres. Les presses per eixir del govern amb menys deute porten a l’exalcalde a retornar el milió d’euros al préstec pel qual el consistori paga menys interessos. Ha desaprofitat l’oportunitat que els ciutadans d’Algemesí s’estalviaren molts diners dels interessos dels préstecs més cars.

Trenzano ha afirmat que “no és acceptable que un senyor que va a eixir de l’alcaldia comprometa d’eixa manera al nou equip de govern sol huit dies abans d’abandonar el càrrec. A més, amb la decisió que ha pres, compromet el benestar dels nostres ciutadans. Ha preferit morir matant, no ha acceptat que la gent el tirara de l’alcaldia”.

Deixa el teu comentari