Godella ompli de gom a gom el saló de plens per protestar contra la violència de gènere

Poques vegades han faltat cadires en el saló de plens de l’Ajuntament de Godella, i hui ha sigut un d’eixos dies en què este espai institucional s’ha quedat xicotet. El motiu ben ho mereixia, i és que tocava protestar contra una de les lacres més evidents de la nostra societat, com és la violència de gènere.

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que serà el proper diumenge 25, la regidoria d’Igualtat ha convocat este matí a associacions, polítics i veïnes i veïns de Godella per a, com cada any, dir prou a este tipus de violència.
La regidora d’Igualtat, Teresa Bueso, ha obert l’acte llegint la Declaració Institucional pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, aprovada per unanimitat a les Corts Valencianes. «La violència masclista és el reflex de la desigualtat que encara hui dia existeix entre homes i dones a la nostra societat, i entre totes i tots hem de treballar per posar-li punt i final», ha dit.

Seguidament, les representants de les associacions de dones Tyrius (María, Mª Carmen i Antonia), Qualitat de Vida (Vicenta, Granada i Nieves), A cada Lluna (Mireia), i de la residència La Saleta (Mercedes i Manuela), han llegit poemes en pro de la igualtat, i també els noms de les 42 víctimes mortals per la violència de gènere del que portem de 2018 en Espanya.
A més, l’associació A cada Lluna ha preparat un Arbre de la Vida amb estos 42 noms en forma de fulles violetes, i totes les persones assistents han tingut l’oportunitat de penjar missatges en este arbre que romandrà en el hall de l’Ajuntament de Godella durant les properes setmanes.

L’alcalde accidental, Fernando Oliveros, ha tancat l’acte donant gràcies a totes les persones que han estat presents i recordant que és responsabilitat d’homes i dones fer que aquesta realitat canvie. «Tant de bo l’any que ve ens puguem tornar a reunir, però no per parlar mai més de violència», ha conclòs.

Godella llena hasta la bandera el salón de plenos para protestar contra la violencia de género
Pocas veces han faltado sillas en el salón d

Deixa el teu comentari