Gómez informa l’oposició de la situació sanitària a Alzira i les actuacions previstes en matèria social, laboral, comercial i econòmica

Ahir se celebrà la reunió telemàtica de la Junta de Portaveus en la qual va participar l’alcalde, els cinc regidors membres de la Junta i el secretari de l’Ajuntament. 

En primer lloc, Gómez va informar que la situació sanitària està controlada però, malauradament, hi ha cinc persones ingressades per Covid 19 a l’hospital procedents de la residència Solimar i la municipal Guerriller Romeu.   

D’altra banda, ha informat que al llarg del dia d’ahir dimarts i hui dimecres s’han repartit les mascaretes als usuaris de transport públic i als taxistes per part de la policia municipal i protecció civil, seguint les instruccions oficials de la Delegació del Govern. També s’han repartit a les persones que treballen a serveis socials i a aquells que estan en situació de risc.

Pel que fa a les ajudes rebudes per part d’altres administracions, l’alcalde ha comunicat que de moment únicament han arribat 300.000 € de la Diputació, per fer front a la situació i a les noves necessitats, sanitàries, socials i econòmiques.

En l’àmbit social, s’ha informat que aquelles famílies que estan en situació d’emergència econòmica i que han rebut una ajuda municipal al mes de març, la mantindran durant el mes d’abril. La Regidoria de Serveis Socials és la que està encarregada d’este tema així com de fer el seguiment d’aquelles persones majors que viuen soles i que poden necessitar algun tipus d’ajuda.

En l’àmbit comercial, es va acordar donar suport al comerç local per a la venda a través d’Internet; a més, l’Ajuntament posarà totes les facilitats per al repartiment a domicili respectant les mesures de seguretat i les exigències de l’estat l’alarma.

En l’àmbit econòmic, va explicar les possibles mesures per a bars, restaurants, cafeteries i comerços que s’explicaran en els consells Econòmic i Social i de Comerç. D’altra banda, està prevista la creació d’una oficina d’atenció als afectats per la crisi del coronavirus que possiblement estiga ubicada en Idea. 

En matèria educativa, l’Ajuntament d’Alzira té previst adquirir 20 tauletes tàctils amb targeta wifi per als xiquets d’aquelles famílies amb pocs recursos, segons el llistat facilitat pels tècnics d’Educació. Estes 20 tauletes s’afegiran a les 172 que enviarà la Conselleria d’Educació a l’alumnat indicat pels centres educatius. A més, la Conselleria també ha confirmat que mentre dure la suspensió presencial de l’activitat educativa, es mantindrà la beca menjador en forma de val de 60 euros mensuals per a aquelles persones que tenien la totalitat de la beca, en el cas d’Alzira, 571 alumnes.

Per a acabar, va comunicar que al llarg de la setmana s’estudiaran les propostes sobre estos i altres temes que arriben dels diferents partits polítics. La pròxima reunió de la Junta de portaveus serà el dia 21 d’abril 

Comenta la notícia