Ha començat la neteja de canyes al riu Xúquer al seu pas per Alzira

Esta setmana han començat les actuacions de neteja de canyes en el tram urbà del Riu Xúquer al seu pas per la ciutat d’Alzira. L’objectiu és la rehabilitació ambiental del tram que va des del parc dels Furs fins al Recinte Firal.

Esta actuació es vincula al programa de la Diputació de València de recuperació d’espais degradats, amb un cost total de 43.466,81 €, del qual la Diputació subvenciona el 80 % del seu cost.

La rehabilitació consisitirà en l’eliminació mitjançant la retirada de rizoma de la canya, en una superfície d’uns 4.500 m², i la posterior plantació de vegetació de ribera, utilitzant espècies com Populus alba, Populus nigra, Fraxinus angustifolia i Ulmus minor

“Amb esta actuació eliminem de manera definitiva la presència d’esta planta invasora en eixe tram del riu i, al mateix temps, donem continuïtat a la tasca de recuperació del bosc de ribera”, ha explicat Pep Carreres, responsable de la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Transició Ecològica. “En 2018 ja es va portar a terme la rehabilitació d’una extensa superfície al costat del Pont de Ferro, en la qual s’han aconseguit resultats excel·lents per a la recuperació de l’entorn del nostre riu”, afig Carreres.     

Amb la recuperació d’este tram, al costat del passeig fluvial, Alzira avança cap a la plena recuperació del bosc de ribera en el tram urbà del riu Xúquer. 


Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.