Ha demanat a la Conselleria d’Agricultura una reunió urgent de la Mesa de la Cadena Alimentària

LA UNIÓ denúncia que encara hi ha cítrics sud-africans en El Corte Inglés

Entre les cadenes de distribució i la climatologia la campanya és nefasta per als productors

sud-africa-el-corte-ingles29 de novembre de 2016.– La gran distribució i alguns comerços continuen fent de les seues en contra dels interessos dels citricultors de la Comunitat Valenciana. LA UNIÓ de Llauradors ha pogut comprovar com en el centre comercial d’El Corte Inglés de Castelló encara es venen cítrics de Sud-àfrica, en aquest cas taronja (tal com es pot observar en la fotografia), quan els productors valencians estan tenint una campanya catastròfica agreujada per la climatologia adversa dels últims dies.

La fruita ha sigut comprada avui mateix i procedeix de l’empresa citrícola d’Almenara, Torres Hermanos. LA UNIÓ considera una absoluta falta d’ètica que tant el centre comercial com el comerç que les subministra permeten que aquestes taronges estiguen encara en els lineals dels supermercats.

Aquest fet, al costat de les recents denúncies pel Black Friday en Alcampo i el regal de 4 quilos de taronges per compres superiors a 40 euros amb la targeta de fidelització en Carrefour, ha provocat que LA UNIÓ haja demanat hui una reunió urgent de la Taula Autonòmica de la Cadena Alimentària.

LA UNIÓ indica que el representant de ANGED, organització que agrupa a les grans superfícies i entre elles a El Corte Inglés, va dir textualment en l’última reunió de la Mesa de la Cadena Alimentària, celebrada a l’octubre, que traslladaria a tots els seus membres “la necessitat de mantenir una aptitud adequada en el desenvolupament de la campanya”, circumstància que com es pot observar no s’ha complit.

La situació d’aquesta primera part de la campanya citrícola és un absolut desastre per als productors i s’agreuja amb la política comercial de certes cadenes de distribució comercial i l’acord amb Sudàfrica, tal com ve denunciant públicament LA UNIÓ durant les últimes setmanes.

Tot açò s’agreuja amb l’episodi de pedregades i l’excés d’humitat provocat per les pluges que portaran a la depreciació comercial d’una part destacable de producció que no hauria d’eixir als mercats. Davant açò LA UNIÓ advoca per “actuar tots amb sentit comú per a evitar l’eixida d’aquesta fruita als mercats a fi de que no acabe per carregar-se ja definitivament la campanya”.

La necessitat d’adoptar posicions comunes de totes les baules que componen el sector citrícola valencià, tenint en compte la deriva de la campanya citrícola, “fa més que necessària la reunió de la Mesa de la Cadena Alimentària”, assegura LA UNIÓ.

Deixa el teu comentari