Ha estat a la I Jornada per a Dones Embarassades, organitzada pel Departament de Salut de La Ribera.

Més de 125 embarassades es donen cita en unes jornades lúdiques a l’Hospital d’Alzira

Hi han participat en sengles tallers sobre exercicis de relaxació, exercicis de condicionament pèlvic, lactància materna i belly painting.

Esta Jornada forma part de la política del Departament de Salut de La Ribera d’humanitzar el procés d’embaràs i part de les dones de la comarca.

foto-prensa2-1Alzira (28.10.16).- Més de 125 embarassades s’han donat cita, este matí, en unes jornades lúdiques a l’Hospital d’Alzira. Ha estat a la I Jornada per a Dones Embarassades que ha organitzat el Departament de Salut de La Ribera. Les assistents han participat en sengles tallers simultanis, en els quals han après exercicis de relaxació específics i exercicis de condicionament pèlvic per facilitar el part, i han pogut conèixer, de primera mà, els llits, pilotes, lianes i complements que l’Hospital d’Alzira posa a la seua disposició en el moment de donar a llum.

Així mateix, han rebut informació i formació sobre la lactància materna. Com a colofó ​​de la Jornada, totes les assistents han participat en un taller de Belly Painting on han pogut pintar les seues panxes, “un exercici relaxant i estimulant tant per la dona com per al futur nadó”, ha assenyalat Erme Abarca, responsable de Paritoris de l’ Hospital de La Ribera i responsable dels tallers realitzats. Humanització del procés d’embaràs i part

La celebració d’esta Jornada s’inscriu en la política del Departament de Salut de La Ribera d’oferir a les dones de la comarca un procés d’embaràs i part el més humanitzat possible.

En este sentit, cal destacar que el Departament de Salut de La Ribera ha iniciat, esta mateixa setmana, un programa AIPAP d’exercicis a l’aigua, en col·laboració amb les piscines municipals d’Alzira, Sueca i Tous (Benimodo començarà al mes de novembre), l’objectiu del qual és millorar les condicions físiques de les futures mares de cara al moment del part.

foto-prensa3-2Es tracta d’una innovadora iniciativa pel que suposa de coordinació entre el Departament de Salut de La Ribera i els diferents ajuntaments de la comarca, que cedeixen les seues piscines municipals per fer-ho. Així municipis com Guadassuar, Almussafes i Alginet també han mostrat el seu interès en este programa, que està obert a tots els ajuntaments que vulguen sumar-se a ell.

En este mateix sentit, en els últims mesos, l’Hospital de La Ribera també ha condicionat les seues sales de dilatació i part, per tal de recrear l’habitació d’una casa particular, amb l’objectiu de fer més còmoda l’estada de la dona que va a donar a llum “i evitar-li un àmbit hospitalari que pot arribar a resultar-hostil”, ha recordat Abarca.

Així, s’ha dotat a dos dels paritoris amb què compta el centre hospitalari de colors i il·luminació suau, quadres inspiradors i relaxants i s’han ocultat els elements hospitalaris. També s’han condicionat perquè les futures mares puguen disposar en ells de la música i l’aroma que desitgen.

Junt amb això, s’han incorporat a estes sales de part pilotes de fitball i monitors sense fils que permeten a la dona adoptar posicions més còmodes i caminar durant el procés de dilatació, per millorar el descens del fetus a través de la pelvis i reduir els dolors de part . Walking epidural Una de les últimes novetats incorporades per l’Hospital de La Ribera ha estat la walking epidural o epidural ambulant, un tipus d’anestèsia que controla els dolors propis de part però que no bloqueja les cames de la dona, permetent-li caminar i moure’s, millorant així la seua autonomia i autocontrol.

“L’epidural tradicional deixa a la dona adormida de cintura cap avall, cosa que li obliga a la futura mare a romandre tombada fins al moment del part; amb la walking epidural, la dona pot desplaçar-se per la sala de dilatació i part amb total llibertat, anar al bany sola si així ho desitja, i fins i tot donar-se una dutxa si li ve de gust, així com col·laborar de forma activa en el treball de part. A més, és la pròpia dona la que va administrant-se l’anestèsia segons va sentint dolor “, ha assenyalat Erme Abarca.

foto-prensa4-1Amb totes estes novetats, l’Hospital d’Alzira amplia les opcions de part que ofereix a les futures mares, com el part en diferents postures (asseguda, semiasseguda, de costat), o l’elecció d’anestèsia epidural o de mètodes alternatius per mitigar el dolor com la dutxa amb aigua calenta a la sala de dilatació, la infiltració amb sèrum a la zona baixa lumbar o el gas analgèsic. La priorització del part vaginal, evitant la realització rutinària de la episiotomia (tall vaginal) i utilitzant la cesària només en els casos estrictament necessaris, el contacte precoç pell amb pell entre la mare i el nadó, el foment de la lactància materna i el clampat tardà del cordó umbilical són altres tècniques d’humanització del part que utilitza l’Hospital de La Ribera.

Deixa el teu comentari