Hisenda suspén també la taxa de terrasses del segon semestre a l’hostaleria a València

Sanjuán precisa que, amb la supressió del cobrament d’esta taxa, el consistori “deixarà d’ingressar 2 milions d’euros”

La Regidoria d’Hisenda portarà al ple municipal la supressió de les taxes de taules i cadires de terrasses del sector de l’hostaleria corresponents al segon semestre de 2021. El regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha valorat que “la quantia total ascendeix a 1 milió d’euros, de manera que quedaran totalment exempts del pagament d’enguany”.

L’Ajuntament de València ja havia aprovat la suspensió d’esta taxa per als primer sis mesos de l’exercici. Sanjuán ha volgut “agrair al sector de l’hostaleria l’esforç que ha realitzat durant la pandèmia per a mantindre les mesures de seguretat que ens han ajudat a salvar vides”.

Amb la supressió del cobrament d’esta taxa ha explicat que el consistori “deixarà d’ingressar 2 milions d’euros amb el quals ajudarem a un sector que està fent un exercici de responsabilitat col·lectiva perquè, cada vegada que s’ha baixat una persiana o reduït els aforaments, s’han salvat vides”.

L’edil ha remarcat també que molts negocis “van haver de baixar la persiana amb el perjudici que això va comportar també per als seus treballadors i treballadores”. Per això, ha assenyalat que, amb esta nova mesura, la Regidoria d’Hisenda “continua treballant per buscar fórmules que ajuden a compensar el gran esforç econòmic realitzat per l’hostaleria”.

“És just que en l’Ajuntament posem de la nostra part perquè el segon semestre d’enguany siga el de la recuperació i tots impulsem este tipus de mesures per eixir de la crisi sense deixar a ningú arrere i menys a estos xicotets empresaris i persones autònomes que depenen del bon funcionament de l’administració”, ha exposat.

Sanjuán ha recordat que esta mesura també està inclosa en l’acord per la reconstrucció que va aprovar el Govern municipal amb el suport de Ciutadans pel qual es comprometia a “suspendre o modular les taxes de contingut econòmic” per a “compensar les restriccions a l’activitat que han hagut d’assumir a conseqüència de la crisi de la Covid19”.

Deixa el teu comentari