Hoyo: «El PP ha registrat 40 esmenes als PGE defensant els interessos dels valencians que el Govern ignora»

Els quatre diputats nacionals –Belén Hoyo, Vicente Betoret, Luis Santamaría i Óscar Gamazo– han mantingut una desena de trobades amb la societat civil
Totes les esmenes presentades van dirigides a la lluita contra la crisi econòmica per a «pal·liar els efectes d’un Govern sense criteri»
Entre les esmenes destaca la dotació de 25 milions d’euros per a un pla d’ocupació específica per a la Comunitat Valenciana

La diputada nacional del PP per València, Betlem Hoyo, ha revelat hui que «el PP ha registrat 40 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) defensant els interessos dels valencians que el Govern ignora». Hoyo, al costat dels seus companys de circumscripció –Vicente Betoret, Luis Santamaría i Óscar Gamazo– han mantingut una intensa agenda de treball en les últimes setmanes destinada a millorar els comptes generals de l’Estat per a la província de València.

Els quatre diputats han celebrat durant aquest temps una desena de trobades amb diversos col·lectius de la societat civil per a analitzar les principals necessitats en l’actualitat de la província de València, així com reunions amb càrrecs públics que pogueren ajudar en la concreció de les propostes.

Hoyo ha recordat que «fruit d’aqueixes trobades s’han elaborat un total de 40 esmenes que ja han sigut registrades en nom del Grup Parlamentari Popular en el Congrés dels Diputats».

Aquest grup d’esmenes particulars pensant en els interessos dels valencians se sumen a altres «de caràcter general però que també s’han redactat pensant a millorar la qualitat de vida dels ciutadans de la nostra província», ha indicat.

Les esmenes generals estan «totes dirigides a lluitar contra la crisi econòmica i a pal·liar els efectes d’un Govern sense criteri», ha indicat la diputada nacional. Entre elles destaca la «rebaixa d’impostos generalitzada oposant-nos a les pujades, que pretén el Govern i que ens afectaran a tots, com ara l’IRPF, dièsel, assegurances o begudes ensucrades».
D’igual manera «exigim mesures eficaces i ajudes per a fer costat als sectors més afectats per aquesta crisi: autònoms, petites i mitjanes empreses, treballadors i aturats».
Altres sectors que també ho estan passant molt mal «i són fonamentals per a l’economia valenciana» són el turisme o l’hostaleria i «per a ells també hem demanat una sèrie d’ajudes que els ajuden a superar el drama que pateixen amb la caiguda en picat dels seus negocis per la pandèmia de coronavirus», ha indicat.
En el capítol de mesures específiques d’ajuda per als valencians Belén Hoyo ha destacat la sol·licitud d’un Pla d’ocupació específica per a la Comunitat Valenciana dotat amb un total de 25 milions d’euros. «Cal recordar que la Comunitat Valenciana té actualment una taxa de desocupació del 17%, superior a la mitjana nacional en un punt, segons l’Enquesta de Població Activa del tercer trimestre de 2020».
Respecte a les esmenes relatives a les inversions a la província de València es classifiquen en quatre grans blocs: infraestructures ferroviàries; infraestructures de carreteres; inversió en matèria de transició ecològica i les relacionades amb inversions culturals.
Entre les inversions ferroviàries cal destacar la necessitat d’invertir en el túnel passant de València «una obra fonamental per al Corredor Mediterrani i la ciutat de València», ha explicat.
Tren de la Costa i soterrament de vies
També és prioritària l’execució del Tren de la Costa des de Gandia fins a Alacant, un projecte que es va iniciar sota el mandat del Govern del Partit Popular, la finalització del qual segueix en l’aire i que no permet millorar les comunicacions entre València i Alacant.
El soterrament de les vies del tren del tram València–La Encina a la comarca de l’Horta Sud al seu pas pels nuclis urbans de les poblacions de la comarca; l’ampliació de la xarxa de Rodalia fins a Sagunt (una reivindicació històrica de la ciutat); la millora d’accessos a l’estació d’ADIF de Tavernes de la Valldigna des de la platja; o la modernització i electrificació de la línia C3 de Rodalia són unes altres de les propostes registrades.
En matèria de carreteres destaca la finalització de l’ampliació del by-pass de la ciutat de València i l’obertura de nous accessos a l’AP7 a les comarques de la Ribera i La Safor.
La rehabilitació del pas subterrani en l’encreuament amb la V-21 a Massamagrell i la protecció del llit i la construcció d’un mirador a Ademuz, una reivindicació històrica que ha demandat aquest municipi d’interior, són unes altres de les matèries abordades.
Recuperar les platges
Un altre dels blocs fonamentals d’esmenes presentades és el referent a la transició ecològica. Els temporals successius que ha patit la costa de la província provoca que siga prioritari «elaborar un pla integral d’actuació de la franja costanera amb l’objectiu de recuperar les platges i revertir el mal provocat pels temporals a través de la instal·lació d’espigons o esculls artificials, especialment a Sagunt, El Saler, El Perelló, Sueca i El Mareny, així com a Tavernes de la Valldigna», ha explicat.
També es demanda escometre inversions en L’Albufera, «amb un pla de dragatge i recuperació del llac, així com la finalització del col·lector oest» alguna cosa que sol·liciten municipis com Alfafar. La rehabilitació i conservació del passeig fluvial del Túria o l’estabilització i consolidació del pantalà del port de Sagunt són unes altres de les esmenes presentades als PGE.
I per descomptat s’exigeix a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la neteja i manteniment dels barrancs, així com la finalització de les obres de canalització, tancs de tempesta i desguàs de ACUAMED en els termes municipals d’Alfafar i Sedaví. «L’absència d’aquestes actuacions ha provocat en l’últim episodi de fortes pluges que s’inundaren zones que no haurien de veure’s afectades si aqueixes infraestructures estigueren en bon estat» ha advertit Hoyo.
Les esmenes del bloc cultural es concreten en un augment de la inversió en el Palau de les Arts per a igualar-lo a la resta de grans places culturals espanyoles; un augment de la inversió en el Museu Nacional de Ceràmica situat en el Palau del Marqués de Dos Aguas per a escometre la seua ampliació; la posada en valor de la Torre de Paterna; o l’ampliació de la partida per a la restauració de les Sitges de Burjassot i del Monument de la Guaita del Puig.
Finalment, la diputada nacional ha informat que entre les *emniendas es troba una de l’àmbit de la seguretat com la «rehabilitació integral de Sapadors, a València ciutat, una comissaria que cau a trossos i que necessita una intervenció urgent».

Deixa el teu comentari