Hui s’obri el termini per a presentar propostes de projectes d’inversió dels pressupostos participatius de València

Fins al 23 de novembre es podran presentar projectes, que necessitaran un mínim de 30 suports per a passar a la fase següent 

Des de hui i fins al 29 d’este mateix mes, estarà obert el termini per a presentar propostes d’inversió a la ciutat de Vàlencia. A continuació s’obri un termini d’una setmana perquè els ciutadans donen el seu suport als projectes presentats. Esta nova edició dels pressupostos participatius ha sigut presentada hui per la regidora de Participació Ciutadana, Elisa Valía, que  ha volgut  “reivindicar esta edició, perquè hem vist que la tendència general en tot Espanya  ha sigut no fer pressupostos participatius enguany, i a València ens semblava que era una forma especialment idònia per a dur a terme plans de reconstrucció” i deixar que els ciutadans decidisquen de manera directa “com serà el futur de la seua ciutat”

Cada persona empadronada a la ciutat pot entrar en decidimvlc.valencia.es i presentar una proposta, basada en el benefici comú, la millora de l’espai públic, la solidaritat i la convivència. També pot donar suport a un màxim de cinc propostes i votar  les que considere més idònies. Una de les novetats d’esta edició és la tornada a la divisió dels pressupostos per districtes. Els huit milions d’euros pressupostats es distribuiran entre els diferents districtes “sobre la base d’uns criteris de població i d´uns indicadors socioeconòmics de rellevància, com són la renda dels barris i les inversions públiques prèvies dutes a terme en els últims anys. Amb esta eina volem equiparar la situació en els diferents districtes” ha explicat Valía.

Una altra novetat d’esta sisena edició és l’assignació extra de 40.000 euros tant per als Pobles del Sud com per als del Nord. Esta mesura segons la regidora “busca compensar la dispersió geogràfica que tenen estos dos districtes. Les persones que viuen en el nucli urbà poden utilitzar dotacions de barris contigus, això no ocorre als pobles.” A més es posarà l’accent principalment “a involucrar  a persones que estan en la franja d’edat de fins a 29 anys, que fins ara no s’han implicat en esta mena de propostes”

Per a finalitzar,la responsable de l’àrea de participació ha remarcat que  “han sigut executats el 72,4% dels projectes que van ser aprovats en les anteriors cinc edicions, molts d’estos projectes són de gran envergadura i porten molt treball administratiu darrere”.

Deixa el teu comentari