Ibáñez presenta el text de l’esborrany de la llei valenciana per a la igualtat de persones Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i intersexuals

Els municipis de més de 100.000 habitants hauran de comptar amb grups especialitzats en la prevenció de delictes d’odi dins de la policia local.

El secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha presentat l’esborrany de l’avantprojecte de la llei LGTBI. Entre les principals qüestions a destacar, el secretari autonòmic ha anunciat que la futura llei estableix que els municipis de més de 100.000 habitants han de comptar amb grups especialitzats en la prevenció de delictes d’odi, dins dels cossos de la policia local.

La llei recull i contempla noves accions en diferents àmbits. En atenció sanitària, es promourà la realització de programes i protocols específics per al col·lectiu. En l’àmbit institucional s’impulsarà la creació del consell valencià LGTBI, que vetllarà pel desenvolupament de la llei i realitzarà el seu seguiment i evolució, i l’àmbit educatiu, entre d’altres, s’incorporarà el tractament de la diversitat sexual, familiar, de gènere i del desenvolupament sexual en la normativa reguladora del sistema educatiu.

Ibañez també ha informat que entre altres mesures, es prohibirà l’ús de programes o teràpies d’aversió destinades a modificar l’orientació sexual, identitat o expressió de gènere. L’Elaboració del text normatiu per a la igualtat efectiva de persones LGTBI ha comptat amb la participació de set conselleries, de les diferents entitats del col·lectiu LGTBI i de tots els grups parlamentaris.

Deixa el teu comentari