Igualdad organitza la XXI edició del Congrés Estatal del Voluntariat en València

Igualdad organitza la XXI edició del Congrés Estatal del Voluntariat a València


– Sota el lema ‘La mar de voluntariat’ se celebrarà els dies 9 i 10 de desembre en el Museu Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències


– Està prevista l’assistència de 500 professionals, voluntaris i representants d’entitats del tercer sector

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives organitza a València la XXI edició del Congrés Estatal del Voluntariat amb l’assistència de 500 professionals, voluntaris i representants d’entitats relacionades amb la solidaritat, segons ha anunciat la directora general d’Acció Comunitària i Barris Inclusius, María José Cortell.

Sota el lema ‘La mar de voluntariat’, el Congrés tindrà lloc els dies 9 i 10 de desembre en el Museu Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb el principal objectiu de reflexionar sobre l’evolució i les tendències recents del voluntariat, així com impulsar els instruments amb els quals compten les persones i entitats del tercer sector.

La directora general ha destacat que el Congrés Estatal de Voluntariat en la seua edició XXI “es presenta com una cita ineludible per a totes aquelles persones que vulguen conéixer i reflexionar sobre les propostes i actuacions més actuals del voluntariat al nostre país”.

El lema ‘La mar de voluntariat’ representa a tots els homes i dones que “dia a dia col·laboren amb la comunitat, oferint lliurement el seu temps per a contribuir a una millor societat” ha assenyalat Cortell. Aquesta nova edició ha sigut organitzada amb la col·laboració del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i la Plataforma Estatal de Voluntariat.

Durant els dos dies en què se celebrarà el fòrum es duran a terme ponències, tallers, esdeveniments culturals i de promoció i difusió de bones pràctiques del voluntariat prenent com a referència els principis de qualitat i innovació.

La directora general ha explicat que el contingut d’aquesta XXI edició gira fonamentalment entorn de la relació del voluntariat “amb quatre agents principals”: la societat i el món, el tercer sector, les associacions, i altres agents com a universitats, empreses i PIMES, administracions públiques o escoles i instituts.

El Congrés comptarà amb la presència de referents com Adela Cortina i Juan Ángel Poyatos, i la participació de representants del sector de diferents comunitats autònomes i d’entitats nacionals que treballen la solidaritat en l’àmbit social, educatiu, sanitari, juvenil, d’emergències, mediambiental, de cooperació internacional i participació, entre altres.

Les activitats incloses en la celebració de la trobada abastaran temàtiques vinculades a les bones pràctiques, la diversitat funcional, la discriminació, la despoblació rural o la perspectiva de gènere.

Deixa el teu comentari