Igualtat comptarà amb la participació de les persones usuàries per a elaborar els menús nadalencs en les residències públiques

En tallers de manualitats han elaborat també els adorns nadalencs per a decorar els centres

Enguany moltes de les persones que habitualment eixien a sopar o menjar amb les seues famílies no podran fer-ho a causa de la COVD-19
Els centres residencials per a persones majors dependents de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives porten dies seleccionant menús especials per als menjars i sopars de les festes nadalenques, en els quals han participat les persones usuàries al costat dels equips de cuina i personal dels centres.

La directora general de Persones Majors, Mercedes Santiago, ha explicat que en unes circumstàncies tan especials com les que s’estan vivint per la pandèmia de la COVID-19, sobretot en els centres residencials de persones majors, “gaudir de menjars especials en uns dies tan assenyalats per a fer-los sentir com a casa és un objectiu prioritari per a la Conselleria”.

Per això, s’ha pensat en menús tradicionals elaborats amb productes frescos, en els quals no poden faltar la carn, el peix i les verdures de temporada, tenint en compte les preferències dels majors i després d’un consens amb ells.

Així, podran gaudir d’entrants especials, consomés, bullit, corder rostit o peix al forn, a més de postres i els típics dolços nadalencs, en taules també especialment preparades amb decoració nadalenca.

La directora general de Persones Majors ha indicat que són dates “molt emotives” i ha felicitat a tots els equips professionals dels centres pel treball que realitzen aquests dies “perquè les persones residents se senten acompanyats i com a casa”.

Cal assenyalar que, en aquests dies, es continuen tenint en compte els menús adaptats a les necessitats de les persones majors amb problemes de masticació i disfagia o deglució.

A més de l’elecció del menú, la directora general ha destacat també que des del mes passat les persones majors usuàries dels centres “estan preparant la decoració nadalenca per a les instal·lacions de les residències”.

A aquest efecte, s’han impartit diversos tallers setmanals de manualitats en els quals han participat les persones residents i el personal aportant idees i dissenyant els elements decoratius.

Nadal en pandèmia

Mercedes Santiago ha assenyalat que enguany hi haurà moltes persones majors que opten per quedar-se en les residències en lloc d’eixir amb les seues famílies aquests dies festius, davant la forta incidència de la COVID-19 i el risc que això suposa per a la seua salut.

En aquest sentit, s’intentarà que en tota la xarxa de centres dependents de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives passen aquestes festes de la millor manera possible, creant un ambient de celebració que els ajude a mitigar les situacions de descoratjament que els pot provocar veure’s lluny dels seus sers estimats.

La directora general de Persones Majors ha assegurat que totes les activitats que es programen seran sempre respectant escrupolosament les mesures de seguretat establides per les autoritats sanitàries, “ja que la prioritat és la salut de les persones residents”.

Deixa el teu comentari