Igualtat programa una sèrie d’activitats per a xiquetes, xiquets i adolescents del sistema de protecció de la Generalitat amb motiu del Dia de la Infància

La Conselleria ha organitzat per al mes de novembre rutes per parcs naturals de la Comunitat i activitats formatives i culturals
Les activitats estan obertes a les 2.340 persones menors d’edat del sistema de protecció de la Generalitat

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat, amb motiu de la celebració el pròxim dia 20 de novembre del Dia Internacional de la Infància, un extens programa d’activitats dirigides a xiquetes, xiquets i adolescents del sistema de protecció de la Generalitat de residències i llars, així com en acolliment familiar.

La directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, ha assenyalat que, des del departament, que dirigeix s’han programat en col·laboració amb diverses entitats “activitats culturals i d’oci per a commemorar un dia dedicat a la població infantil i adolescent”, complint en tot moment les premisses sanitàries marcades per les autoritats competents.

Aquestes activitats estan dirigides a les 2.340 persones menors d’edat que es troben en aquests moments dins del sistema de protecció de la Generalitat tant en acolliment residencial com en acolliment en famílies educadores.

La directora general ha incidit en què la política del Consell amb aquestes xiquetes, xiquets i adolescents “se centra fonamentalment a donar cobertura a les seues necessitats en igualtat d’oportunitats amb la resta de la població infantil”, i entre elles es troba la participació en activitats recreatives pròpies de la seua edat “com a elements essencials per a la seua educació i desenvolupament”.

Rosa Molero també ha assenyalat que la celebració d’aquesta mena d’activitats en aquests moments pot a més “mitigar en part els efectes de la situació tan difícil que estem vivint per la pandèmia de la COVID-19, i que de manera especial està afectant els més xicotets”.

Programa d’activitats

Totes les activitats programades s’han establit en franges d’edats atés el desenvolupament maduratiu de cada grup i en un entorn accessible, segur, saludable i inclusiu.

Com a activitats a l’aire lliure s’han programat, en col·laboració amb Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana i per als dies 7, 14, 15, 21 i 22 de novembre, rutes pels paratges de les Salinas de Santa Pola, la Serra de Espadán, la Serra de Mariola, L’Albufera, La Calderona, Túria i el Desert de les Palmes.

“L’objectiu, -ha assenyalat la directora general-, és possibilitar a través de l’oci educatiu el contacte amb la naturalesa i el coneixement del seu entorn. En alguns casos, a més de la ruta els i les participants visitaran centres d’interpretació i coneixeran accions de voluntariat de reforestació”.

Amb la col·laboració de Human Fest s’ha organitzat també una activitat lúdic-tecnològica per al dia 18 de novembre consistent en una sessió de ‘gamers’ que permetrà a xiquetes, xiquets i adolescents l’aprenentatge de valors humà a través del contacte amb videojocs ètics.

Així mateix, l’IVAM s’ha sumat a la iniciativa de la commemoració del Dia de la Infància oferint per a totes les edats tallers, exposicions i jocs dirigits al públic infantil i adolescent i a les seues famílies d’acolliment.

Amb la col·laboració del Centre d’artesania de la Comunitat Valenciana s’oferirà també el taller ‘Artista Faller’ que permetrà durant tot el mes de novembre conéixer de prop el disseny, procés i curiositats en la fabricació i tècniques d’una falla.

Totes les activitats programades es realitzaran atenent la normativa sanitària actual amb les mesures de prevenció i seguretat establides.

Deixa el teu comentari