Igualtat, tolerància, formació en valors socials: el XIII Congrés d’Educació de l’Alcúdia ens torna a fer creure en la “bona” educació

Baix el títol genèric “Educació inclusiva, societat exclusiva?”, l’Alcúdia ha celebrat aquest cap de setmana el tretcé Congrés d’Educació Josep Lluís Bausset, després de la parada forçosa de l’any passat causada per la COVID-19.

De nou, front a una tendència social de divisió que pren cos i es visibilitza a través dels mitjans de comunicación i les xarxes socials, els professionals de l’educació es troben amb l’enorme responsabilitat de respondre des de la base, des de les escoles. Per això és més necessari que mai el celebrar aquest tipus de trobades que siguen punt de debat sobre la manera de casar la deriva inclusiva de la educació reglada amb el desenvolupament d’una vida externa cada vegada més polaritzada i dividida. 

Una importància que s’ha vist reflexada en el número de inscrits, a prop dels 800, i que, en paraules de l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, ha superat les expectatives, tenint en compte els temps que corren.

El Congrés que s’ha pogut seguir a través de Internet, mitjançant la plataforma Webex de la Conselleria d’Educació, s’ha adaptat als nous usos de les plataformes de seguiment a distància, aprofitant els avantatges de les plataformes de videoconferencia. 

Una novetat que ha permés ampliar l’altaveu de la trobada i que moltes persones des de punts geogràfics molt diferents puguen tornar a il·lusionar-se amb la educació. Un punt molt important i a destacar segons la regidora de Educació de l’Ajuntament de l’Alcúdia, Rosa Martínez, figura clau en la organització del event. 

Sense cap mena de dubte la Educació ha de continuar avançant en una formació humana i social que proclame una convivencia de tots els éssers humans basada en la tolerància i el respecte a les diferències d’uns i altres. En la pluralitat està la riquesa i l’única manera de impregnar eixa máxima en la societat és formant als més menuts de la casa en funció d’aquesta escala de valors.

Deixa el teu comentari