III Trobafoc de l’Alcúdia

Dissabte 8 d’octubre serà un dia especialment actiu a l’Alcúdia, a migdia s’inaugurarà la XXII Fira Gastronòmica, de vesprada es nomenarà Pepe vallés Fill Predilecte i, par a rematar el dia, a les 11 de la nit començarà la III Trobada de Dimonis, el TROBAFOC.

correfoc-02Les trobades de Dimonis de l’Alcúdia se celebren cada 2 anys, amb un correfoc que ix del Monument de la Música, a l’avinguda Antoni Almela fins el parc de la Sènia, on té lloc una encesa general i exhibició d’aparells de les  colles participants, finalitzant amb un espectacle piromusical.

Les colles convidades enguany són els Diables de Morella (Castelló) i l’Infern Faller (València), que actuaran junt amb el grup organitzador, els Dimonis Enroscats de l’Alcúdia i la Colla la Rosca de tabal i dolçaina. En el Piromusical participaran també els dos grups de danses locals, que acompanyats de La Rosca faran El bolero de l’Alcúdia davant la sènia encesa amb els focs dels dimonis.

Vora 50 kg de pólvora, repartits en coets de diferents duracions, mides i colors, es cremaran a l’Alcúdia la nit de demà, això sí, no sonarà ni un tro, perquè els Dimonis Enroscats no gasten coets amb tronador, només fan xorro d’espurnes. Això li lleva perillositat sense minvar la vistositat.

 

Deixa el teu comentari