‘Impresas’, un projecte dirigit a crear una revista per dones recluses, guanyador d’‘Un País de cultures’

‘Impresas’, un projecte dedicat a crear la primera revista editada per dones a la presó de Picassent, ha sigut el guanyador de la primera edició dels premis ‘Un País de cultures’, impulsats per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Esport, i la Direcció General de Cultura i Patrimoni. El premi, que està dotat amb 3.000 euros, distingeix així aquesta iniciativa que pretén estimular la creativitat de les recluses mitjançant l’escriptura: la creació d’una revista en paper després de la impartició prèvia d’uns tallers de creació literària col·lectiva. L’equip d’‘Impresas’ està dirigit per la periodista Pilar Almenar i està integrat per la periodista Laura Bellver, la fotoperiodista i filòsofa Estrella Jover, la jurista i gestora cultural Patricia Blanco, la terapeuta ocupacional Cristina López i la psicòloga Rus Martínez.

La segona posició ha sigut per al projecte ‘Finestra inclusiva’, una intervenció socioeducativa que usa el circ com a eina de treball per al desenvolupament personal de joves i persones en situació de vulnerabilitat social. El projecte, que ha sigut distingit amb 2.000 euros, està impulsat per l’associació La Finestra Nou Circ i treballa directament l’autoestima, l’autonomia i la integració a través d’un enfocament molt divertit. L’equip és dirigit pel gestor cultural i llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses, Antropologia Social i Cultural i Humanitats, César García, i està integrat per professionals de diferents disciplines.

La tercera posició l’ha aconseguida el projecte ‘Trobades perifèriques per a la cultura’, una iniciativa coordinada per Jeff Alberghi, que ha permés desenvolupar activitats interculturals al poble d’Almedíxer (Castelló) amb la col·laboració de la cooperativa Canopia. Aquest projecte, dotat a través d’aquesta convocatòria amb 1.000 euros, ha pretés trencar l’aïllament dels agents de la cultura, educació i innovació social en entorns rurals.

La Universitat de València i la Direcció General de Cultura i Patrimoni han emprés al llarg d’aquest curs la primera edició de la trobada ‘Un País de cultures’, una iniciativa que al llarg de tres jornades ha servit per a analitzar els temes emergents que nodreixen la realitat de la gestió cultural. L’edició d’enguany ha conclós amb una jornada en què s’han premiat les millors iniciatives que han tractat a través de la cultura la bretxa cada vegada més creixent entre les societats rurals i urbanes, la dicotomia que hi ha entre diferents grups i les múltiples problemàtiques abordades des de la perspectiva de gènere. 

El jurat d’aquesta primera edició ha estat integrat per Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport; Antonio Bravo, subdirector general de Cultura i Patrimoni; José María Bullón, president de l’Associació de Gestores i Gestors Culturals del País Valencià; Lola Fernández, presidenta d’EAPNCV i representant de la Fundació Secretariat Gitano Comunitat Valenciana; Lola López, assessora del CEFIRE Educació Inclusiva, i Albert Moncusí, degà de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.