Intervenció de la Policia Local d’Alzira a l’incendi d’una residencia d’ancians privada

1 persona ingressada amb cremades
15 persones residents evacuades
8 policies han hagut de ser atesos pels serveis mèdics

Esta matinada sobre les 3.00 hores la Policia Local d’Alzira ha rebut la comunicació del 112 d’un conat d’incendi en una residència d’ancians Solimar ubicada a Alzira. Immediatament s’han traslladat fins allí on han treballat conjuntament amb la Policia Nacional, Policia Autonòmica i els Bombers.

El foc s’havia originat en una habitació de la segona planta, d’on els agents municipals han aconseguit evacuar dos dones que estaven a l’interior de l’habitació, una d’elles amb cremades de segon grau.

A continuació s’ha procedit a l’evacuació de tots els residents, tots ancians i la majoria impedits i al trasllat dels 16 residents que ocupaven habitacions en la segona planta a diversos centres assistencials:

Hospital de la Ribera, 5 persones
Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva 5 persones
Hospital Francesc de Borja de Gandía 5 persones
Hospital Universitari La Fe de València una persona amb cremades

També han hagut de ser atesos per inhalació de fums i gasos 4 agents de la Policia Local i 4 de la Policia Nacional. A hores d’ara el cas més rellevant és el de la resident ingressada en la Unitat de Cremats de la Fe amb cremades de segon grau en el 20% del cos.
L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha destacat que “els protocols han funcionat correctament i han evitat el que podria haver sigut més greu. L’Ajuntament es posa a disposició de la residència per a col·laborar amb el que puga necessitar”

Per la seua banda, la Regidora de Seguretat Sara Garés ha destacat “els agents han actuat amb gran professionalitat i heroïcitat posant en perill la seua integritat física en el rescat i evacuació de persones ancianes, impedides de mobilitat molt reduïda. Vull agraïr l’extraordinària tasca i manifestar la satisfacció per la seua recuperació”

Efectius participants
S’han mobilitzat tots els mitjans disponibles per a atendre aquesta urgència.
Policia Local d’Alzira
Policia Nacional
Bombers del parc d’Alzira
Bombers del parc de Cullera
Bombers del parc de Xàtiva
Cap de Bombers Sector de Catarroja
Dos unitats mèdiques SAMU
Dos unitats mèdiques BRAVO
Cinc unitats sanitàries BRAVO
Una Dotació de Policia Autonòmica
De moment es desconeix el motiu pel que s’ha produït este foc que la Policia Científica investiga des d’este mateix matí.

Deixa el teu comentari