IV Jornada de Coloproctología

L’Hospital de la Ribera aborda les tècniques més noves en cirurgia d’hemorroides

El centre d’Alzira compta amb dilatada experiència en dues tècniques que escurcen el temps de recuperació i milloren la qualitat de vida

Durant la jornada s’han retransmés tres cirurgies en directe per a més de 50 experts de tota la Comunitat Valenciana

L’Hospital Universitari de la Ribera ha celebrat, aquest matí, la IV Jornada de Coloproctología, en la qual s’han abordat els últims avanços en cirurgia d’hemorroides.

Durant la jornada, a les quals han assistit més de 50 especialistes en cirurgia digestiva de la Comunitat Valenciana, s’han retransmés en directe tres intervencions en les quals han participat destacats experts, com els facultatius Mª Dolores Ferrer i Fco. Javier Blanco, de l’Hospital d’Alzira, i Juan Manuel Suárez, de l’Hospital Comarcal de Riu Negre, de Huelva.

L’Hospital de la Ribera compta amb una dilatada experiència en dues avançades tècniques que escurcen el temps de recuperació del pacient i milloren la seua qualitat de vida, com són la Desarterialización Hemorroidal Transanal (THD) i la Embolización Arterial Rectal.

Totes dues tècniques, mínimament invasives i indolores, aposten per reduir el flux de sang que arriba fins a l’hemorroide, en lloc d’extirpar-la amb el bisturí, amb l’objectiu que disminuïsca la seua grandària i, fins i tot, arribe a desaparéixer. D’aquesta forma, es minimitzen les complicacions associades a la cirurgia oberta o tradicional, com el sagnat o la necessitat de cures diàries, i s’escurça el període de convalescència del pacient a 24 o 48 hores amb una recuperació més confortable.

En la jornada s’han exposat casos reals de pacients intervinguts en el centre sanitari alcireño per a conéixer les situacions clíniques en les quals estan indicades totes dues cirurgies, així com els materials utilitzats, els punts de punció o la preparació de l’operació.

En paraules de Blanco, “un total de 80 pacients de la Ribera ja han sigut intervinguts amb l’avançada tècnica de THD, i en un 93% dels casos s’ha resolt la patologia hemorroidal, amb l’avantatge afegit per al pacient d’un postoperatori més còmode i ràpid”.

Per part seua, Ferrer ha destacat que “a l’Hospital d’Alzira ja s’han intervingut a 19 pacients mitjançant la Embolización Arterial Rectal, la qual cosa ens converteix en el centre sanitari públic d’Espanya amb major nombre de cirurgies d’hemorroides realitzades amb aquesta tècnica”.

Cirurgia per radiofreqüència

Així mateix, en la jornada també s’ha estudiat l’ús de la radiofreqüència per a abordar aquesta patologia anal, una tècnica que consisteix a reduir la grandària de l’hemorroide mitjançant un corrent d’ones a baixa temperatura.

Suárez, un dels precursors d’aquesta avançada tècnica a nivell nacional, ha sigut l’encarregat de presentar aquesta tècnica que gràcies a la radiofreqüència permet que l’hemorroide es contraga i fins i tot desaparega sense efectes secundaris, sagnats ni dolor postoperatori.

Un problema freqüent

Les hemorroides són un problema de salut que, segons els experts, afecta a més del 50% de les persones majors de 50 anys, ocasionant-los malestar anal intens -sobretot si s’està assegut-, dolor, sagnat i problemes per a la defecación.

Deixa el teu comentari