Joan Ribó fa una crida a les ciutats a prendre la iniciativa en la lluita contra la fam i contra el canvi climàtic

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat este dilluns en l’acte de clausura de la Jornada Canvi Climàtic Producció Aliments Oxfam Intermon, que s’ha celebrat en la seu del Centre Mundial d’Alimentació Sostenible, CEMAS, de València. Ribó ha alertat de la necessitat de fer un pas de pàgina en la història per a lluitar contra les injustícies derivades del canvi climàtic i contra la fam en el món. 

En la seua intervenció en l’acte de clausura de la jornada, Ribó ha assegurat que les alarmes ja han començat a sonar. Allò que fem en els pròxims anys tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes que formem este món condicionarà la vida en els pròxims anys. 

Ribó ha defensat el paper de les ciutats en esta lluita: són les xarxes de ciutats, els centres d’investigació, el sector privat i la societat civil els qui prenen la iniciativa, moltes vegades davant la no acció dels qui més haurien de fer. 

Les xifres sobre l’alimentació mundial segons el Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient, assenyalen que només en 2019 es van malgastar 931 milions de tones de menjar. És necessari més que mai fer una crida des de la societat civil, a la implicació i a la necessitat d’exercir la nostra ciutadania global

Deixa el teu comentari