Jocs de cartes per l’igualtat a Carcaixent

La Regidoria d’Igualtat de Carcaixent està distribuint entre els centres educatius d’infantil i primària de la localitat jocs de cartes amb l’objectiu de conscienciar a xiquets i xiquetes en edat escolar sobre la importància de la igualtat entre homes i dones.

A través del joc i la interacció, les baralles de cartes els ajudaran a identificar professions i jocs sense distinció entre sexes i a normalitzar la diversitat familiar més enllà de la família nuclear tradicional, mitjançant el joc i l’estimulació de la memòria.

S’estan distribuint quatre tipus de baralles que treballen un àmbit diferent: professions, famílies, activitats i tasques. La baralla de professions és un divertit i senzill joc de fer parelles normalitzant les diferents professions, perquè des d’edats primerenques aprenguen al fet de que les professions no són professions d’homes i/o de dones.

Aquests jocs pretenen ser una eina lúdica per a educar en igualtat des de la infància i així evitar el sexisme, perquè per a prevenir la violència de gènere en generacions futures, és imprescindible educar en igualtat en el present.

Les causes de la violència contra les dones es troben en la discriminació de gènere, les normes socials i els estereotips que la perpetuen. La millor manera de contrarestar la violència de gènere és prevenir-la tractant els seus orígens i causes mitjançant l’educació en igualtat de xiquets i xiquetes.

A esta eina educativa se sumen unes oques digitals que ja han sigut distribuïdes entre els centres i que també tracten de trencar amb els estereotips de gènere així com visibilitzar a dones al llarg de la Història. Tant els jocs de cartes com les oques estan destinades als centres escolars del municipi i el seu cost està finançat pels fons reservats a les entitats locals en el Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Deixa el teu comentari