Jorge Rodríguez: “La Diputació destina el 25% dels seus recursos a transferències directes als municipis”

El president assegura, en la clausura de la XIV Assemblea General de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que “els ajuntaments són la columna vertebral de l’Administració pública”

01/03/2017.El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha defensat aquest dimecres, en la clausura de la XIV Assemblea General Extraordinària de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), que “els municipis són l’autèntica columna vertebral de l’Administració pública”, i és per açò que la Corporació que dirigeix “destina ja el 25% dels seus recursos a transferències directes als ajuntaments”.

Rodríguez s’ha expressat en aquests termes en l’acte que ha tingut lloc en el Palau de les Arts i que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta de les Corts Valencianes, Carmen Martínez, la diputada provincial Rosa Pérez Garijo, i el president de la FVMP, Rubén Alfaro, a qui el president de la Diputació ha agraït el seu treball “alçant la veu en defensa del municipalisme”.

Jorge Rodríguez ha destacat, davant desenes d’alcaldes i alcaldesses, l’aportació de 20,6 milions d’euros que la institució provincial va aprovar en ple per al Fons de Cooperació Municipal, que enguany permetrà als municipis valencians “disposar per primera vegada un mecanisme financer que arreplega l’article 64 de l’Estatut d’Autonomia i que reforça l’autonomia local, gràcies a una decisió política del president Ximo Puig”.

Rodríguez ha assenyalat que aquest Fons “naix d’un discurs que persegueix el compliment del principi de subsidiarietat administrativa”, i ha valorat la coherència política que la Generalitat i la Diputació han demostrat amb aquests 41,2 milions d’euros en transferències incondicionades als municipis, ja que “no podíem seguir demanant més aportacions de l’Estat a la Comunitat i mantenir l’actual esquema de finançament dels nostres pobles i ciutats”.

Més transferències directes als municipis

En aquesta línia, el president de la Diputació de València ha considerat que “el Fons de Cooperació dóna continuïtat a les polítiques municipalistes que hem vingut practicant en aquesta institució des que vam arribar al juliol de 2015”. El resultat d’aquestes polítiques es tradueix, en al voltant d’un any i mig, en “més de 150 milions d’euros en inversions que han acabat destinant-se al que han decidit els alcaldes i alcaldesses, acabant amb els plans teledirigits d’uns altres temps”.

La dada aportada per Jorge Rodríguez demostra eixe reforç de l’autonomia local que persegueix la Diputació: “més del 25% dels recursos d’aquesta institució els hem destinat a transferències directes als municipis”, ha manifestat el president, qui ha afegit que el Fons de Cooperació Municipal ha suposat “la quadratura del cercle del finançament local, amb eixa aportació “fonamental” per a despesa corrent.

Rodríguez ha repassat el balanç del Pla d’Inversions Sostenibles (PIFS) i el Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS), que “han servit als ajuntaments per a actualitzar moltes de les infraestructures que utilitzen cada dia els seus veïns i han demostrat el potencial d’eixos consistoris”. “Sense la implicació dels 266 ajuntaments de la província no hauríem pogut gestionar en temps rècord eixos 72 milions del romanent que hem traduït en 1.200 obres que s’han executat al 99,5% en les comarques valencianes”, ha rematat.

El president de la Diputació ha finalitzat la seua intervenció recordant als alcaldes i alcaldesses que “una major autonomia i finançament comporta més responsabilitat”, encara que s’ha mostrat convençut d’estar “en bones mans”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.