Jornades d’Acolliment Familiar a Alzira els dies 6 i 7 de març

Alzira, 2 de març de 2018.- L’Ajuntament d’Alzira col•labora junt amb l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar (AVAF) en les Jornades d’Acolliment Familiar que se celebren a la Casa de la Cultura de la ciutat, els dies 6 i 7 de març. Unes jornades que han estat organitzades per la Vicepresidència de la GV i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Les Jornades donaran inici dimarts, 6 de març, a les 9 hores amb la presentació de les mateixes i el lliurament d’una placa identificativa com a municipi acollidor a Alzira. La rebrà l’alcalde, Diego Gómez, de mans de la directora general d’Infància, Rosa Molero.

A continuació, tindrà lloc una taula redona dirigida a professionals de l’àmbit social, educatiu i sanitari. També es mostrarà l’experiència d’una família acollidora. Es realitzaran ponències del president d’AVAF, Francisco González, i de la professora de la Facultat de Treball Social, Carmen Martorell.

Dimecres 7 de març, de 10 a 13 hores, en el mercat ambulant hi haurà una taula informativa dirigida al públic, en general.

De vesprada, el mateix dimecres, a la Casa de la Cultura, de 17 a 19 hores, es projectarà la pel•lícula Verano del 93 amb un col•loqui posterior a la projecció dirigida al públic, en general.

Acolliment Familiar
L’acolliment familiar té una llarga tradició al nostre municipi, des de Serveis Socials municipal s’ha prioritzat este tipus de recurs davant altres, quan el xiquet/a no pot estar amb els seus pares per les diferents deficiències que estos presenten.

L’acolliment familiar pretén oferir als xiquets i joves l’afecte i suport necessari per poder desenvolupar-se adequadament a tots els nivells. Els acollidors van a intentar que el menor s’integre a la comunitat i tinga un model familiar adequat.

Este tipus de recurs ha existit sempre de forma espontània. Tots sabem casos que els pares no han pogut fer-se càrrec dels seus fills i de forma temporal o permanent els iaios, tios o veïns han realitzat el paper de pares.

Actualment, les famílies extenses juguen un paper molt important en esta difícil tasca, al nostre municipi hi ha 20 famílies acollidores que tenen acollits a algun membre de la seua família amb resolució de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

La nostra Legislació és prou clara, des de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1984, passant per la Declaració dels Drets del xiquet/a de 1959, així com la Constitució Espanyola en el seu article 39, la normativa establix que l’estat ha de protegir als xiquets i xiquetes i oferir-los aquells recursos que no suposen una eixida del menor del seu entorn i de la seua família extensa.

Es considera important que l’Ajuntament d’Alzira s’adherisca al programa carnet de família educadora, per tal de facilitar a les famílies avantatges i descomptes en tots aquells serveis de titularitat municipal i que supose un benefici, tant per a la família com per al menor acollit.

Deixa el teu comentari